Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι ετοιμάζει η Nismo;

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζει η Nismo;

Mobility

Τι ετοιμάζει η Nismo;

Mobility

Το τμήμα της Nissan που ασχολείται με την εξέλιξη και την παραγωγή των δυναμικών προτάσεων της μάρκας, στη μετάβαση προς τη νέα ηλεκτρική εποχή, όπως φαίνεται δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια».

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η ηλεκτροκίνηση να κερδίζει διαρκώς έδαφος, πάντα όμως θα υπάρχει χώρος για τις δημιουργίες της Nismo που θα φέρνουν χαμόγελα στους petrolhrads.

Όπως προκύπτει από μια πρόσφατη συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της Nissan Nismo, Takao Katagiri, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα για να δούμε μια «αυτόνομη» δημιουργία του σπορ τμήματος. Πρόκειται για ένα υβριδικό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο στο πλάνο της εταιρείας είναι να αντικαταστήσει το GT-R και θα διατεθεί ταυτόχρονα σε όλες τις μεγάλες αγορές του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Επιπρόσθετα, το υβριδικό αυτό μοντέλο –που ακόμα δεν έχει ούτε όνομα- θα αποτελέσει πιθανότατα τη βάση για την εξέλιξη ολόκληρης γκάμας αντίστοιχων μοντέλων, κάτι που θα φέρει νέο «αέρα» στο σπορ παρακλάδι της Nissan παγκοσμίως. Σε πρώτη φάση, το νέο αυτό μοντέλο θα προσφέρεται στην Ιαπωνία, την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Για την Ευρώπη, το νέο αυτό μοντέλο θα είναι και το μοναδικό σπορ της μάρκας μετά τη διακοπή της διάθεσης του GT-R αλλά και τη μη εισαγωγή του Nissan Z λόγω των αυστηρότερων κανονισμών περί ρύπων που ισχύουν.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan Ariya: 100% ηλεκτρικό, 100% καινοτόμο (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Nissan Qashqai 1.3 DiG-T 140 PS vs Suzuki S-Cross 1.4 2WD
Δοκιμή: Nissan X-Trail 1.5 e-Power e-4orce

Advertisement

 

 

 

Advertisement