Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα τα Audi Q3 TFSI e & Sportback (+τιμές)

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα τα Audi Q3 TFSI e & Sportback (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα τα Audi Q3 TFSI e & Sportback (+τιμές)

ΑΓΟΡΑ

Και οι δύο εκδόσεις του Audi Q3 45 TFSI e διακρίνονται για τις ισχυρές τους επιδόσεις και την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου –  Δείτε πόσο κοστίζουν στη χώρα μας.

Advertisement
Advertisement

Την εμπορική τους πορεία στην ελληνική αγορά ξεκινούν τα plug-in υβριδικά Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSΙ e, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές τους.

Αμφότερα κινούνται από τον 1.4 TFSI ισχύος 150 PS συνεπικουρούμενο από ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη (PSM) των 116 PS. Ο τελευταίος αποτελεί ενιαία μονάδα με το αυτόματο κιβώτιο Stronic έξι σχέσεων, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Συνδυαστικά παράγονται 245 PS και 400 Nm ροπής, τα όποια συνδράμουν στην επιτάχυνση των Audi Q3 45 TFSI e στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, όταν η τελική ταχύτητα φτάνει τα 210 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Η κατανάλωση και των δύο εκδόσεων είναι 1,4 – 1,7 λίτρα ανά 100 χλμ., με τις εκπομπές CO2 να ξεκινούν από τα 32 γρμ./χλμ. και 33 γρμ./χλμ. για τα Audi Q3 Sportback 45 TFSI e και Sportback αντίστοιχα.

Advertisement

Η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,0 kWh που επιτρέπει στα μοντέλα να διανύσουν ως και 61 χλμ. αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια (βάσει NEDC) με μέγιστη ταχύτητα 140 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τα Aud iQ3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e φορτίζονται χρησιμοποιώντας είτε συνεχές ρεύμα (DC) ισχύος 11 kWh, είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σε πρίζα σούκο ή υποδοχή 400V 3,6 kW. Με την τελευταία, μια άδεια μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε 3 ώρες και 45 λεπτά χρησιμοποιώντας το στάνταρ καλώδιο φόρτισης.

Παράλληλα, χάρη στην τοποθέτηση της μπαταρίας κάτω από το δάπεδό τους, τα δύο plug-in υβριδικά μοντέλα διατηρούν την ευρυχωρία τους, με τη χωρητικότητα του πορτπαγκάζ να είναι 380 λτ. και να φτάνει έως και τα 1.375 λτ., με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Advertisement

Σε επίπεδο εξοπλισμού, τα μοντέλα ενσωματώνουν τον προηγμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit και οθόνη αφής 10,1 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Παράλληλα συμπεριλαμβάνεται φωνητικός έλεγχος, πρόγραμμα πλοήγησης MMI Navigation plus και πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες Audi connect και τις υπηρεσίες Car-to-X. Από το βασικό εξοπλισμό ενσωματώνονται τα συστήματα Audi pre sense, lane departure warning, turn assist, swerve assist,  ενώ προαιρετικά διατίθεται adaptive cruise control.

Τα Audi Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e είναι διαθέσιμα από 45.900 ευρώ και 49.550 ευρώ αντίστοιχα, ενώ απαλλάσσονται τόσο από την καταβολή τελών κυκλοφορίας όσο και από τον φόρο εταιρικής χρήσης. Σημειωτέον ότι για περιορισμένο χρονικό διάστημα προσφέρονται με επιπλέον όφελος ηλεκτροκίνησης 3.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Audi Q2 30 TFSI vs DS3 Crossback 1.2 130 PS
Audi: Η ιστορία πίσω από ένα σλόγκαν
Audi A6 e-tron concept: Κομψό και δυναμικό (video)