Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ασταμάτητη η Hyundai: Φέρνει μικρό σπορ ηλεκτρικό!

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ασταμάτητη η Hyundai: Φέρνει μικρό σπορ ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Ασταμάτητη η Hyundai: Φέρνει μικρό σπορ ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Για την Hyundai η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόνο άγχος αυτονομίας και γκάζι με το σταγονόμετρο. Και όπως απέδειξε με το Ioniq 5 N μπορεί να προσφέρει και σπορ οδηγική απόλαυση.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai, μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα του Ioniq 5 N, σκέφτεται το επόμενο βήμα, ένα πιο προσιτό και συμπαγές ηλεκτρικό hatch επιδόσεων.

Ο Albert Biermann, τεχνικός σύμβουλος της Hyundai και πρώην επικεφαλής του τμήματος M της BMW, υπογραμμίζει τη σημασία της ανάπτυξης ενός μικρότερου, προσιτού ηλεκτρικού οχήματος με προσανατολισμό στις επιδόσεις για τη μάρκα N.

Αναγνωρίζοντας τις υψηλές προσδοκίες που έχουν τεθεί για τη μάρκα N, ο Biermann υπογραμμίζει την ανάγκη να εξυπηρετηθεί μια ευρύτερη πελατειακή βάση, προσφέροντας αυτοκίνητα επιδόσεων σε πιο προσιτές τιμές.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, οι ενθουσιώδεις λάτρεις αυτής της ιδέας ίσως χρειαστεί να κάνουν υπομονή. Ο Biermann σκιαγραφεί την ανάγκη ένα μικρό EV να διαθέτει επαρκή εμβέλεια για χρήση σε πίστα και ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 V για να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις επιδόσεων.

Οι σημερινοί περιορισμοί που θέτει η Global Modular Platform (που στηρίζει τα Ioniq 5 και 6) εμποδίζουν την υλοποίηση ενός μικρότερου EV με δυνατότητα φόρτισης 800V.

Κατά συνέπεια, η Hyundai αναμένει την ολοκληρωμένη αρθρωτή αρχιτεκτονική (IMA) που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της το 2025, παρέχοντας μια πλατφόρμα κατάλληλη για ένα μικρό σπορ μοντέλο.

Advertisement

Η ανάπτυξη ενός προσιτού EV με δυνατότητα επίτευξης υψηλών ταχυτήτων παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις. Ωστόσο, ο Biermann παραμένει ακλόνητος στην αποφασιστικότητά του να υλοποιήσει αυτή την ιδέα.

Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει, αν και μέχρι σήμερα μάλλον έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπερνά κάθε δυσκολία, φέρνοντας στην παραγωγή μοναδικής οδηγικής απόλαυσης αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Hyundai Ioniq 6 N θα έχει επιδόσεις supercar
Το ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 5 N θα ντριφτάρει ατελείωτα!
Αυτοκίνητο με αναδιπλούμενο τιμόνι, γίνεται;