Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτοκίνητο με αναδιπλούμενο τιμόνι, γίνεται;

Ελλάδα 13:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτοκίνητο με αναδιπλούμενο τιμόνι, γίνεται;

ΝΕΑ

Αυτοκίνητο με αναδιπλούμενο τιμόνι, γίνεται;

ΝΕΑ

Η Genesis θέλει να πάει την εργονομία ένα βήμα παραπέρα και να κάνει το μπες-βγες στο αυτοκίνητο μία πανεύκολη υπόθεση.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai φέρεται να έχει βρει μία πατέντα που όμοιά της δεν έχει εμφανιστεί ξανά και αυτή αφορά ένα αναδιπλούμενο τιμόνι το οποίο πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του με μοντέλο της Genesis.

Βάσει αυτής της πατέντας, το τιμόνι θα είναι έτσι κατασκευασμένο που θα μπορεί γραμμικά να αναδιπλώνεται, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο στον οδηγό που μπαίνει στο αυτοκίνητο.

Οι δημιουργοί της επερχόμενης κατασκευής, τόνισαν μάλιστα ότι η άλλη πατέντα που το τιμόνι κινείται προς τα πάνω και η θέση του οδηγού πάει πιο πίσω δεν είναι αρκετά καλή, διότι η στεφάνη του τιμονιού θα πιάνει πολύ χώρο.

Advertisement
Advertisement

Ανακλίνοντας, λοιπόν, τη στεφάνη προς τα κάτω, η Hyundai θέλει να δημιουργήσει περισσότερο χώρο για την εύκολη είσοδο ή έξοδο από το αυτοκίνητο.

Η κατασκευή αυτή διαθέτει διάφορα εξαρτήματα που λειτουργούν συγχρονισμένα. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το σύστημα επιτρέπει στο τιμόνι να «αποαρθρώνεται» προσωρινά από την κολόνα, ώστε να μην κινηθούν οι τροχοί δεξιά-αριστερά κατά λάθος χωρίς τη θέλησή μας.

Advertisement

Το ντιζάιν της κατασκευής διασφαλίζει επίσης ότι ο αερόσακος θα βλέπει πάντα προς τη θέση του οδηγού, με σκοπό να τον προστατεύσει ακόμα και στην περίπτωση που βρίσκεται μέσα στο παρκαρισμένο του αυτοκίνητο και κάποιος συγκρουστεί μαζί του.

Συνολικά, μοιάζει να έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για κάτι που προς το παρόν θα βοηθήσει ουσιαστικά μόνο στη γρήγορη και εύκολη είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο.

Advertisement

Φέρονται να υπάρχουν και άλλες πατέντες τα οποία μαρτυρούν πως το τμήμα πολυτελών αυτοκινήτων της Hyundai ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο τρυφηλό από το Genesis G90.

Μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν το αναδιπλούμενο τιμόνι περιττό, αλλά το ίδιο ακριβώς μπορεί να ειπωθεί για τα περισσότερα καλούδια που διαθέτει η premium αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement

Ακόμα και η επίτευξη του να μπαίνει και να βγαίνει κάποιος από το αυτοκίνητό του εξαιρετικά άνετα και εύκολα, βοηθάει την Genesis στο να κάνει κάθε ψήγμα της εμπειρίας του να κατέχει κάποιος ένα μοντέλο της. Kάτι τόσο πολύτιμο που δύσκολα μπορεί άλλος να το ανταγωνιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Hyundai και Genesis δεν ποντάρουν μόνο στα SUV
To Genesis GV80 απέκτησε επίσημα έκδοση κουπέ
Δοκιμή: Hyundai i10 1.2 MPI