Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ares Modena S1, όπως Chevrolet C8 Corvette Stingray

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ares Modena S1, όπως Chevrolet C8 Corvette Stingray

ΝΕΑ

Ares Modena S1, όπως Chevrolet C8 Corvette Stingray

ΝΕΑ

Αυτό που βλέπουμε είναι το Ares Modena S1, ένα ιταλικό supercar με αμερικανική καταγωγή.

Advertisement
Advertisement

H Αres Design, η ιταλική καροσερία, εμφανίστηκε το 2019 με σκοπό να δημιουργήσει τα δικά της supercar τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τη σχεδίασή τους και το στυλ τους.

Το Modena S1 είναι το νέο μοντέλο της, ένα coupé το οποίο έχει τον δικό του χαρακτήρα αλλά δεν έχει ιταλικές «ρίζες». Η βάση του είναι η Chevrolet C8 Corvette Stingray.

Οι Ιταλοί κράτησαν τα μηχανικά μέρη του αμερικανικού μοντέλου και δημιούργησαν το δικό τους αμάξωμα το οποίο διαφέρει σαφώς.

Advertisement
Advertisement

Το Modena S1 έχει πόρτες τύπου «φτερά γλάρου» και εξάτμιση η οποία παραπέμπει στη διαμόρφωση που εφαρμόζει η McLaren στα δικά της μοντέλα.

Εκτός από την coupé έκδοση, οι άνθρωποι της Ares παρουσίασαν και την ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου η οποία χαρακτηρίζεται από τη διαμόρφωση του παρμπρίζ και το σχήμα του αμαξώματος πίσω από τους δύο επιβάτες.

Advertisement

Το αμάξωμα του πρωτότυπου οχήματος αποτελείται από ανθρακονήματα, υλικό το οποίο έχει τοποθετηθεί και στους προφυλακτήρες. Το εμπρός μέρος του είναι τυπικό ενός ιταλικού supercar, ενώ στο πίσω έχει διαμορφωθεί ο απαραίτητος αεροδυναμικός διαχύτης.

Advertisement

Σε αυτόν έχει τοποθετηθεί LED φως το οποίο παραπέμπει στο αντίστοιχο ενός μονοθέσιου της Formula 1, όμως τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι λειτουργεί όταν επιλέγεται η όπισθεν στο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων.

Οι τροχοί είναι 20 ιντσών εμπρός και 21 ιντσών πίσω και συνδυάζονται με ελαστικά διάστασης 275/30 ZR-20 και 345/25 ZR-21, αντίστοιχα.

Advertisement

Στο εσωτερικό του, έχει γίνει προσπάθεια να αποπνέεται μια εικόνα πολυτελούς δημιουργίας, με τη χρήση ποιοτικών υλικών. Στο ταμπλό του Ares Modena S1 υπάρχουν τρεις οθόνες, καθώς υπάρχει και μία χωριστή για τον συνοδηγό.

Οι άνθρωποι της Αres Design ανακοινώνουν ότι ο ατμοσφαιρικός V8 χωρητικότητας 6,2 λίτρων της C8 Corvette Stingray έχει βελτιωθεί και αποδίδει 710 ίππους, δηλαδή 46 ίππους περισσότερους απ’ ό,τι στην συγκεκριμένη έκδοση του αμερικανικού μοντέλου (σημ.: 644 ίπποι).

Τέλος, έγινε γνωστό ότι το Modena S1 θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,7 δευτερόλεπτα. Η εταιρεία δεν ανακοινώνει τιμή και τα στελέχη της αναμένουν να δουν πόσες παραγγελίες θα έχουν. Πάντως, δήλωσαν ότι θα η ανοιχτή εκδοχή του supercar θα κατασκευαστεί μόνο σε 24 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην παραγωγή το Ares Modena S1 με καρδιά από Corvette
Η μοναδική 911 Targa της Ares Design με τους 445 ίππους
Τι κάνει η Corvette E-Ray κόντρα στις Ferrari F8 και Lamborghini Huracan Evo; (+video)