Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Ares Modena S1 με καρδιά από Corvette

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή το Ares Modena S1 με καρδιά από Corvette

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το Ares Modena S1 με καρδιά από Corvette

ΝΕΑ

Η Ares Modena, γνωστή παλαιότερα και ως Ares Design αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπωσιακά supercars σε συνεργασία με πιο γνωστές φίρμες.

Advertisement
Advertisement

Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για αντιγραφή του ψηφιακού πρωτότυπου Electric LeMans 2035 της Porsche.

Το Modena S1 αποτελεί την εξέλιξη του πρωτότυπου S1 Project και δεν πρόκειται για… αντιγραφή της Corvette C8 αλλά για μία συνεργασία με το αποτέλεσμα που βλέπετε. Η εντυπωσιακή Modena S1 έχει μήκος 4,684 μέτρα, φάρδος 2,009 μέτρα και ύψος μόλις 1,214 μέτρα, όντας μακρύτερη και φαρδύτερη σε σχέση με την Corvette C8 στην οποία βασίζεται. Θα τη δούμε με δύο επιλογές αμαξώματος Speedster και Spyder ή αλλιώς με κουπέ ή ανοιχτή οροφή, με τις μεταξύ τους διαφορές πάντως να είναι ελάχιστες.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά έχει κάτι ανάμεσα σε Koenigsegg και Bugatti, ενώ δεν μπορούμε να αποφύγουμε και τη σύγκριση με τη McLaren 600LT. Σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακή και σε κερδίζει με τον επιθετικό χαρακτήρα της, όχι τόσο όσο η Chevrolet Corvette C8 αλλά προσεγγίζει το αμερικάνικο supercar σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Το εσωτερικό τους είναι ίδιο με εντυπωσιακές οθόνες infotainment αφής (και για τον συνοδηγό), με την ποιότητα των υλικών να προσεγγίζει ότι πιο premium μπορεί κανείς να φανταστεί για τα δεδομένα της εποχής.

Όπως είναι φυσικό εφοδιάζεται με αυτούσιο τον V8 6,2 λίτρων της General Motors, χωρίς να γνωρίζουμε ωστόσο αν έχουν την ίδια απόδοση ή αν αυτή έχει αλλάξει εξαιτίας της μοναδικής παρέμβασης της Ares στο σύστημα εξάτμισης. O τοποθετημένος στο κέντρο V8 κινητήρας στην περίπτωση της C8 αποδίδει 502 ίππους και 637 Nm ροπής. Το κιβώτιο είναι οκτατάχυτο διπλού συμπλέκτη και τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι υπόθεση 2,9 δευτερολέπτων.

Advertisement

Η Ares που εδρεύει στη Μόντενα της Ιταλίας (για αυτό το λόγο και η νέα ονομασία της) θα κατασκευάσει συνολικά 24 μονάχα S1, με την τιμή πώλησης να μην έχει προσδιοριστεί αλλά να υπογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για τη Chevrolet Corvette Hardtop Convertible (+video)
Αναδιάρθρωση στη Michelin – Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και επενδύσεις 
Μοναδικό κομμάτι: Chevrolet Corvette C4 με V12 μοτέρ!