Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απροσπέλαστο σήμερα το κέντρο της Αθήνας για αυτοκίνητα

Ελλάδα 22:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απροσπέλαστο σήμερα το κέντρο της Αθήνας για αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Απροσπέλαστο σήμερα το κέντρο της Αθήνας για αυτοκίνητα

ΝΕΑ

Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα Τετάρτη 6.4.2022, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές – εκτροπές της κυκλοφορίας) σε διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας και του Πειραιά, σταδιακά και ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών.

Advertisement
Advertisement

Παραλύει» το κέντρο της Αθήνας από τις συγκεντρώσεις –Δεν ισχύσει ο Δακτύλιος στο κέντρο – Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις – Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό αλλά και τους οδηγούς που αντιμετωπίζουν «έμφραγμα» στους κεντρικούς δρόμους.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες λόγω της συμμετοχής των εργαζόμενων στην Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ που διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ειδικότερα , για 24 ώρες ακινητοποιούνται μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος , τραμ και τρόλει. Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός.

Advertisement
Advertisement

Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ καθώς κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Επίσης δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία θα λάβει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Advertisement

Από τις 12μμ έως τις 4 το απόγευμα θα σιγήσουν τα ΜΜΕ λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε και η ΕΣΗΕΑ διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών, μέσω συλλογικών συμβάσεων.

Παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες , τα δημόσια νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νομαρχίες, δήμους και πολεοδομία.

Advertisement

Στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία που είχε κηρυχθεί συμμετέχει η ΟΛΜΕ, υπογραμμίζοντας πως η συμμετοχή στην απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης.

Επίσης τη συμμετοχή της στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ανακοίνωσε και η ΓΣΕΒΕΕ.

Advertisement

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Με κεντρικό σύνθημα, “μισθός δε φτάνει, ο λογαριασμός δε βγαίνει” ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας, ώστε να υπάρξει αξιοπρεπής διαβίωση για όλους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ: Εδώ και 14 χρόνια, οι εργαζόμενοι σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη μιας βαθιάς κρίσης που επηρέασε τα εισοδήματα αλλά και τις ζωές όλων. Τα χρόνια πέρασαν η κρίση διαρκώς βαθαίνει, τα βάρη παραμένουν, τα δικαιώματα συρρικνώνονται.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Μεταξύ άλλων η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί αυξήσεις στους μισθούς, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού, κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, «ξεπάγωμα» της διετίας 2015 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή! «Black out» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Live. η κίνηση
Χάος! Πάνω από 4.000 εγκαταλελειμμένα ΙΧ και δίκυκλα
Σοκ! Απροσπέλαστη η Αθήνα σε 10 χρόνια αν δεν γίνουν έργα
Αθήνα: Τέλος στην αντικοινωνική στάθμευση…