Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Προσοχή! «Black out» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Live. η κίνηση

Ελλάδα 1:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προσοχή! «Black out» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Live. η κίνηση

ΝΕΑ

Προσοχή! «Black out» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Live. η κίνηση

ΝΕΑ

Λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύσει ο Δακτύλιος.

Advertisement
Advertisement

Κυκλοφοριακό «black out» στην Αθήνα αναμένεται σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου καθώς στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ δεν θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Ειδικότερα χωρίς ηλεκτρικό, μετρό, τραμ, τρόλεϊ και προαστιακό θα μείνει η Αθήνα στις 6 Απριλίου, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Advertisement
Advertisement

Την 24ωρη απεργία στον ηλεκτρικό (γραμμή 1 του μετρό) προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ ενώ στη συνέχεια έγινε γνωστό πως θα συμμετάσχουν και οι οι εργαζόμενοι στις Γραμμές 2 και 3.

Στα λεωφορεία, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Απριλίου, τα λεωφορεία δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (δηλαδή θα λειτουργούν κανονικά στο διάστημα από 9:00-21:00).

Με 24ωρη απεργία θα συμμετέχει στη μεγάλη κινητοποίηση και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ-ΟΣΥ, κάτι που σημαίνει ότι τα τρόλεϊ θα τραβήξουν «χειρόφρενο». Το ΔΣ της Ένωσης διεκδικεί «υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων», καθώς και «πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ

Advertisement

 

Επιπλέον, κατά την 24ωρη απεργία της Τετάρτης δεν θα κινηθούν τρένα και προαστιακός. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει κανονικά στη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι σιδηροδρομικοί αναφέρουν στο κάλεσμά τους ότι «οι κυβερνήσεις επιβάλλουν συνεχώς δυσβάσταχτα μέτρα οδηγώντας τη ζωή μας σε αδιέξοδο. Φτάνει πια! Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός για κάθε εργατική οικογένεια απλά δεν βγαίνει».

Advertisement

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια την Τετάρτη. Η ΠΝΟ ανακοίνωσε ότι στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα πληρώματα από όλες τις κατηγορίες πλοίων, με έναρξη την 00.01 της Τετάρτης 6ης Απριλίου και λήξη την 24.00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 δεν θα ισχύσει ο Δακτύλιος λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

 

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάος! Πάνω από 4.000 εγκαταλελειμμένα ΙΧ και δίκυκλα
Σοκ! Απροσπέλαστη η Αθήνα σε 10 χρόνια αν δεν γίνουν έργα
Αθήνα: Τέλος στην αντικοινωνική στάθμευση…