Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Apple iCar επιστρέφει…

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Apple iCar επιστρέφει…

ΝΕΑ

Το Apple iCar επιστρέφει…

ΝΕΑ

Ήταν το 2016 ότι τα μυστικά σχέδια της Apple για την εξέλιξη αυτοκινήτου, γνωστό ως Project Titan, έλαβαν τέλος. Ωστόσο, σύμφωνα με νέες αναφορές, η εταιρεία επανέρχεται και στοχεύει να λανσάρει το πρώτο της αυτοκίνητο το 2024.

Advertisement
Advertisement

Το Reuters ισχυρίζεται ότι η Apple προχωρά με σοβαρά σχέδια για την κατασκευή ενός οχήματος το οποίο θα διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Επιπλέον, αναφέρεται ότι ο τεχνολογικός γίγαντας ψάχνει να πρωτοπορήσει σε ένα νέο σχεδιασμό μπαταριών που θα μειώσει ριζικά το κόστος τους, ενώ θα αυξήσει επίσης σημαντικά τη διαθέσιμη αυτονομία.

Το ζήτημα του ποιος θα κατασκευάσει το αυτοκίνητο της Apple παραμένει ασαφές, αν και έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία πιθανότατα θα συνάψει σχέσεις με κάποιο συνέταιρο-κατασκευαστή. Αυτό βέβαια μένει να το δούμε στην πράξη αν θα συμβεί ή όχι.

Κατά την εξέλιξη του αυτοκινήτου, η Apple λέγεται ότι έχει κάνει ήδη κρούσεις σε κατασκευαστές οι οποίοι ειδικεύονται σε συστήματα αυτόματης οδήγησης, αλλά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει μέρος της δικής της τεχνολογίας, όπως είναι για παράδειγμα οι εξελιγμένοι αισθητήρες Lidar που χρησιμοποιούνται κυρίως στο iPhone 12 Pro αλλά και iPad Pro.

Advertisement
Advertisement

Το Reuters ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του αυτοκινήτου θα μπορούσε να υιοθετεί σχεδίαση μονοκύτταρου που «συσσωρεύει τα μεμονωμένα κελιά της μπαταρίας και ελευθερώνει χώρο μέσα στην ίδια την μπαταρία» εξαλείφοντας τις θήκες και τις μονάδες που χρησιμοποιούνται συνήθως για να τα συγκρατούν. Η Apple λέγεται επίσης ότι ερευνά τη χρήση φωσφορικού σιδήρου λιθίου το οποίο είναι λιγότερο πιθανό να υπερθερμανθεί σε σχέση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο μεγάλος ειδησεογραφικός οργανισμός προσθέτει πως εξακολουθεί να υπάρχει πιθανότητα η Apple να αποφασίσει τελικά να μην ξεκινήσει την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου και παράλληλα να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ανάπτυξη ενός αυτόνομου συστήματος οδήγησης. Μείνετε συντονισμένοι, ότι και να συμβεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα θα το μάθετε πρώτοι…

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η Ferrari με… CEO από την Apple;

Advertisement

Honda Gold Wing GL1800: Αρχικά Apple CarPlay και τώρα Android Auto!

Πατέντα της Apple ενάντια στις ρωγμές των παραθύρων

 

Advertisement