Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Apple CarKey στο επερχόμενο iOS 13.4

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Apple CarKey στο επερχόμενο iOS 13.4

Car Gadget

Apple CarKey στο επερχόμενο iOS 13.4

Car Gadget

Το iOS 13.4 διαθέτει μια νέα λειτουργία CarKey, η οποία θα κλειδώνει/ξεκλειδώνει και θα ενεργοποιεί τον κινητήρα του αυτοκινήτου με το iPhone ή το Apple Watch.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα, το μόνο πράγμα που δεν ξεχνάμε ποτέ όταν φεύγουμε από το σπίτι μας είναι το smartphone. Συνεπώς, είναι λογικό ότι τα ψηφιακά κλειδιά θα γνωρίσουν σημαντική ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον με την Apple να βαδίζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τo 9to5Mac, η Apple πρόσφερε τη δοκιμαστική έκδοση (beta) του επερχόμενου iOS 13.4 σε προγραμματιστές και περιλαμβάνει μια νέα λειτουργία, αυτή του CarKey για iPhone και Apple Watch. Ουσιαστικά είναι ένα ψηφιακό κλειδί, το οποίο επιτρέπει στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να ξεκλειδώνει/κλειδώνει και να ενεργοποιεί τον κινητήρα του αυτοκινήτου με τη χρήση μόνο του κινητού του ή του “έξυπνου” ρολογιού του. Για να γίνει αυτό, η λειτουργία χρησιμοποιεί το NFC (Near Field Communication) των συσκευών και το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να φέρει το smartphone του (ή το Apple Watch) κοντά στην πόρτα του αυτοκινήτου. Επιπλέον ρυθμίσεις του CarKey είναι διαθέσιμες στην εφαρμογή Wallet (εφαρμογή της Apple).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το CarKey της Apple βάζει ένα “λιθαράκι” στην υπηρεσία διαμοιρασμού οχήματος (Car Sharing), μιας και ο ιδιοκτήτης μπορεί να παρέχει εξουσιοδότηση σε όποιον επιθυμεί ώστε να μπορεί να ξεκλειδώσει και να κινεί το αυτοκίνητο, μέσω της εφαρμογής.