Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη! Προσοχή με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη! Προσοχή με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Αποκάλυψη! Προσοχή με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai

ΝΕΑ

Το Newsauto.gr δημοσιεύει αποκλειστικά τα ειδοποιητήρια που έχουν λάβει εκατοντάδες ιδιοκτήτες από το Τελωνείο για να πληρώσουν πρόστιμα για καταβολή μειωμένων δασμών.

Advertisement
Advertisement

Εκατοντάδες ιδιώτες καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai καλούνται από τις Τελωνειακές Αρχές να πληρώσουν πρόστιμα καθώς διαπιστώθηκε ότι κατά την εισαγωγή και εκτελωνισμό των συγκεκριμένων οχημάτων καταβλήθηκαν πολύ χαμηλότεροι δασμοί από εκείνους που αναλογούν με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει στο Newsauto.gr o εμπορικός διευθυντής της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης κ. Μάριος Μπαρκής: «Η αγορά ενός εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κρύβει, τις περισσότερες φορές, αρκετές παγίδες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Στην περίπτωση μάλιστα που ο εκτελωνισμός του εκάστοτε μεταχειρισμένου αυτοκινήτου γίνεται στο όνομα του υποψήφιου πελάτη και όχι του εμπόρου που αναλαμβάνει την πώλησή του, ο πρώτος μπορεί να βρεθεί “υπόλογος” έναντι των τελωνειακών αρχών για αστοχίες και παραλείψεις (εσκεμμένες και μη) που αφορούν τις δηλωθείσες αξίες του αυτοκινήτου και του εξοπλισμού που το συνοδεύει. Αυτό συνεπάγεται κυρώσεις και φυσικά βαριά πρόστιμα που πρακτικά καθιστούν ασύμφορη την εν λόγω αγορά. Η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., έχει επισημάνει εδώ και αρκετό καιρό τις “παραφωνίες” στην αγορά των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μάλιστα πρωτοπορεί , για μια ακόμα φορά, παρέχοντας ενημέρωση για το ιστορικό ενός μοντέλου Nissan που για πρώτη φορά ταξινομήθηκε σε χώρα του εξωτερικού και εισάγεται ως μεταχειρισμένο στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης: Ο Ελληνικός Στρατός με 10.000 νέα θωρακισμένα Ελληνικής κατασκευής!

Εκτός αυτού, οι ενδιαφερόμενοι για τα μοντέλα μας – και ειδικά για το Qashqai–έχουν τη δυνατότητα να τα αποκτήσουν καινούργια και σε πολύ δελεαστικές τιμές, που είναι και οι καλύτερες στην ευρωπαϊκή αγορά, παρά τους υψηλούς φόρους. Σε συνδυασμό με τα ευέλικτα χρηματοδοτικά μας προγράμματα, τις μεγάλες εγγυήσεις, αλλά και τα πλεονεκτήματα που συνοδεύουν ένα εξ ολοκλήρου καινούργιο αυτοκίνητο, είναι σίγουρο ότι οι πελάτες μας θα απολαύσουν το καινούργιο τους Nissan, διανύοντας πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!»

Advertisement

Όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr στην πρόσκληση για την άσκηση του δικαιώματος ακρόασης προς τους ιδιοκτήτες των επίμαχων οχημάτων αναγράφει ότι: «Σας προσκαλούμε εντός 5 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία επίδοσης της παρούσης – και το αργότερο την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά την εκπνοή αυτής – όπως υποβάλετε στην Υπηρεσία μας τις απόψεις σας ως προ της πρόθεσή της να εκδώσει σε βάρος σας συμπληρωματική απόφαση/βεβαίωση οφειλής, καθόσον κατά τη διενέργεια εκ των υστέρων ελέγχου διαπιστώθηκε ότι καταβάλατε μειωμένο Τέλος Ταξινόμησης ύψους 1.493 ευρώ αντί 3.557 ευρώ κατά τον τελωνισμό του μεταχειρισμένου επιβατικού αυτοκινήτου μάρκας Nissan τύπου Qashqai που παραλάβατε με την υπ’ αριθμόν… ΔΕΦΚ, λόγω λανθασμένου προσδιορισμού της έκδοσης αυτού. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το φάκελο της υπόθεσης και να λάβετε αντίγραφα των εγγράφων αυτού.

Διαβάστε επίσης: Πόσο -πραγματικά- κοστίζει η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο σπίτι;

Advertisement

Σε περίπτωση που υποβάλετε τις απόψεις σας εντός της ως άνω ταχθείσας προθεσμίας η Υπηρεσία μας δύναται ανάλογα με το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτών να εκδώσει απόφαση και πριν το πέρας της προθεσμίας εφόσον επιπλέον δεν αναφέρετε την πρόθεσή σας να εκφράσετε περαιτέρω απόψεις μέχρι την εκπνοή της. Η μη παράθεση των απόψεων σας εντός της ανωτέρω προθεσμίας θα θεωρηθεί ως παραίτηση από το Δικαίωμα της Ακρόασης και η Υπηρεσίας μας θα προβεί στη λήψη απόφασης.»

Να υπενθυμίσουμε πως για να προσφύγει κανείς ενάντια στα πρόστιμα των Αρχών θα πρέπει να καταβάλλει το 50% της συνολικής οφειλής που του καταλογίζει το Τελωνείο και κατόπιν να περιμένει αρκετά χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Advertisement

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι πολύ πιθανό οι Αρχές να προχωρήσουν μέχρι και σε δέσμευση του αυτοκινήτου (απαγόρευση της μεταβίβασης) έως ότου ξεκαθαρίσει η υπόθεση από την οποία δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες…

Διαβάστε επίσης

Στρατιωτική σύγκριση 2020: Ελλάδα vs Τουρκία

Αποκάλυψη! Προσοχή με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai

SOS: Μακριά από αυτή τη μάσκα…