Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αγόρασε online μεταχειρισμένο ΙΧ και ανακάλυψε ότι έχει… τρύπες!

Ελλάδα 22:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αγόρασε online μεταχειρισμένο ΙΧ και ανακάλυψε ότι έχει… τρύπες!

ΝΕΑ

Αγόρασε online μεταχειρισμένο ΙΧ και ανακάλυψε ότι έχει… τρύπες!

ΝΕΑ

Το αυτοκίνητο είχε επισκευαστεί τόσο πρόχειρα με αποτέλεσμα τα πρόσθετα υλικά που είχα τοποθετηθεί για να καλυφθούν τα σάπια μέρη του αμαξώματος να αποκαλυφθούν πολύ γρήγορα.

Advertisement
Advertisement

Μία ακόμη υπόθεση που αναμένεται να φτάσει στις δικαστικές αίθουσες αφορά έναν ανυποψίαστο καταναλωτή ο οποίος αγόρασε ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από εμπορία μεταχειρισμένων ΙΧ στη Μυτιλήνη αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήταν και ιδιαίτερα «καθαρό» το αυτοκίνητο καθώς ανακάλυψε ότι διαθέτει πολλά επιπλέον σημεία απ’ όπου εισέρχονται αέρας και νερό στην καμπίνα επιβατών!

Όπως μας επισήμανε ο ανυποψίαστος καταναλωτής το αυτοκίνητο είχε επισκευαστεί πρόχειρα με αποτέλεσμα τα πρόσθετα υλικά που είχα καλύψει τις τρύπες έφυγαν και ανακαλύφθηκε η απάτη…

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα ο κ. Α.Α. επισημαίνει στο Newsauto.gr ότι: «Εδώ και καιρό έψαχνα να αγοράσω ένα Suzuki Jimny μεταχειρισμένο το οποίο για τους κατοίκους των νησιών αποτελεί πραγματικά ένα πολυεργαλείο για κάθε χρήση. Μετά από καιρό ανακάλυψα στις ιστοσελίδες με αγγελίες ένα τέτοιο αυτοκίνητο το οποίο φαίνονταν ότι κάλυπτε τόσο τις απαιτήσεις μου όσο και τις οικονομικές μου δυνατότητες.

Ήταν ένα Suzuki Jimny μοντέλο του 2007 το οποίο είχε εισαχθεί από την Γερμανία από κάποια εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Μυτιλήνη και το πουλούσε έναντι 6.800 ευρώ. Επικοινώνησα με την εμπορία αυτοκίνητων και μετά από τις διαβεβαιώσεις τους ότι το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 141.000 χλμ. και είναι ατρακάριστο με έπεισαν και προχώρησα στην αγορά του.

Το αυτοκίνητο μου το έστειλαν από την Μυτιλήνη στην Κέρκυρα όπου διαμένω και αμέσως μόλις το παρέλαβα το πήγα για έλεγχο στον μηχανικό μου ο οποίος διαπίστωσε ότι η κατάσταση της μηχανής ήταν σε καλή κατάσταση. Ωστόσο τον προβλημάτισαν κάποιες σκουριές που εντόπισε στη μετόπη του αυτοκινήτου αλλά και κοντά στους θόλους.

Advertisement

Μετά λίγους μήνες και ανοίγοντας την πόρτα του χώρου αποσκευών και σηκώνοντας την μοκέτα που βρίσκεται στην λαμαρίνα διαπίστωσα ότι υπήρχαν κάποιες κακοτεχνίες και λίγο πιο πέρα μια αρκετά μεγάλη τρύπα προφανώς «αέριζε» το χώρο αποσκευών.

Αμέσως οδήγησα το όχημα στο φανοποιείο όπου οι τεχνικοί διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο είχε αρκετά σάπια σημεία τα οποία έπρεπε να επισκευαστούν άμεσα καθώς η σκουριά θα προχωρούσε και θα επιδείνωνε την κατάσταση.

Advertisement

Το συνολικό κόστος των εργασιών ξεπέρασε τα 1.750 ευρώ συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της μετόπης και βέβαια κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να με διαβεβαιώσει για τα διανυθέντα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου που αγόρασα!

Όταν επικοινώνησα με την εμπορία αυτοκινήτων που το είχε εισάγει και το απέκτησε μου αποκρίθηκαν ότι αυτή η ζημιά δεν ήταν τίποτα και αν τους είχα στείλει το αυτοκίνητο στην Μυτιλήνη θα το επισκεύαζαν χωρίς κόστος! Τώρα που το έφτιαξα εγώ στην Κέρκυρα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μου επιστρέψουν 150 ευρώ! Βέβαια έκτοτε έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες αλλά δεν μου έχουν επιστρέψει ούτε ένα ευρώ!

Τώρα ξεκινώ λοιπόν έναν αγώνα αναζήτησης των εγγράφων του οχήματος που απέκτησα από την εμπορία μεταχειρισμένων στην Μυτιλήνη ώστε να διαπιστώσω πόσα χιλιόμετρα έχει πραγματικά διανύσει το Suzuki Jimny που αγόρασα και μαζί με τις επισκευές που έκανα στο δικό μου «σαπάκι» θα καταθέσω μήνυση και αγωγή εναντίον του επιτήδειου εμπόρου που όπως φαίνεται δεν φοβάται το νόμο!

Advertisement

Οι δημοσιογράφοι του Newsauto.gr πραγματικά με εντυπωσίασαν με την ταχύτητα που αντέδρασαν μετά την επικοινωνία που είχα μαζί τους και πλέον αποτελεί το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης που συμπαρίσταται στους ανυποψίαστους καταναλωτές ενάντια στους επιτήδειους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σας ευχαριστούμε για την αρωγή σας!»

Διαβάστε επίσης:

Κερδίζουν έδαφος τα καινούρια ΙΧ έναντι των εισαγόμενων μεταχειρισμένων

Πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα αυτοκίνητα, πιο υψηλά πρόστιμα!

Βρετανία: «Πράσινες» πινακίδες στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα