Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με υβριδική τεχνολογία το νέο Nissan Qashqai

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με υβριδική τεχνολογία το νέο Nissan Qashqai

Mobility

Με υβριδική τεχνολογία το νέο Nissan Qashqai

Mobility

Η ηλεκτροκίνηση φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο για την μελλοντική γκάμα του Nissan Qashqai.

Advertisement
Advertisement

Η Nissan αναμένεται να παρουσιάσει στα τέλη του 2020 τη νέα γενιά Qashqai, με το μπεστ-σέλερ SUV να εμπλουτίζεται με νέας τεχνολογίας μοτέρ, εκ των οποίων αυτό που θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είναι φυσικά το υβριδικό e-Power.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα, την παραπάνω είδηση επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Chief Operating Officer (COO) της ιαπωνικής φίρμας, Ashwani Gupta. Μεταξύ άλλων, ο κος Gupta ανέφερε ότι το νέας γενιάς Qashqai θα εισαχθεί στις ευρωπαϊκές αγορές σε υβριδική έκδοση e-Power, η οποία ήδη διατίθεται στην ιαπωνική αγορά, υπό τη μορφή του Nissan Note.

Advertisement
Advertisement

H συγκεκριμένη τεχνολογία διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από ένα θερμικό σύνολο βενζίνης. Οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας, όπου χρειάζεται άμεση επιτάχυνση αντίστοιχη με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο. Αντίστοιχα, το μοτέρ βενζίνης έχει το ρόλο φορτιστή για την μπαταρία, ενώ λειτουργεί στο βέλτιστο εύρος στροφών, βελτιώνοντας  την κατανάλωση.

Πέραν της παραπάνω έκδοσης, το νέο Qashqai θα λανσαριστεί και σε μορφή plug-in υβριδικού, που θα προσφέρει χαμηλές εκπομπές CO2 και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα προέρχεται από τη Mitsubishi και θα περιλαμβάνει ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ (τοποθετημένα εμπρός και το πίσω) και μία γεννήτρια που φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου.

Advertisement

Τέλος, να αναφέρουμε ότι είναι πολύ πιθανόν η Nissan να καταργήσει τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του Qashqai. Αναμένουμε.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

H ηλεκτρική Ford Mustang «αναβαθμίζεται» ασύρματα

«Πράσινο φως» για τον πρωτοποριακό flyover δρόμο στη Θεσσαλονίκη

Advertisement

Συγχώνευση PSA-FCA: Αυτό είναι το όνομα της νέας εταιρείας!