Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το VW Golf GTI

Ελλάδα 0:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το VW Golf GTI

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το VW Golf GTI

ΝΕΑ

Το πίσω μέρος του νέου VW Golf GTI αποκαλύπτεται χωρίς καμουφλάζ στα social media γνωστού φωτογράφου κατασκοπείας νέων αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

 

Μία από τις σημαντικότερες πρεμιέρες της χρονιάς, για τη Volkswagen, είναι αναμφισβήτητα η όγδοη γενιά του Golf GTI. Αυτό επιβεβαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα, όπου ανακοινώθηκε επίσημη αποκάλυψη του, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Βέβαια όπως όλα δείχνουν, δεν θα περιμένουμε μέχρι τις αρχές Μαρτίου για να δούμε το πίσω μέρος του Grand Tourer Injection Mk8, καθώς υπάρχει μια αποκαλυπτική εικόνα του αυτοκινήτου, που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια, για τους καχύποπτους, αυτή είναι μάλλον πιθανότερο η εμφάνιση του Golf GTI TCR και όχι η απλή έκδοση και αυτό φαίνεται από την αεροτομή οροφής. Βλέπετε όλοι περιμένουμε πως το Golf GTI θα έχει περισσότερο διακριτική εμφάνιση. Πάντως ο συνολικός σχεδιασμός είναι χαρακτηριστικός VW, που αντιπροσωπεύει μια λεπτή εξέλιξη σε σχέση με το παλιό Golf GTI με διαφοροποιήσεις από το προηγούμενο στο ίδιο πνεύμα, καθώς οι μικρότερες παραλλαγές του δημοφιλούς hatchback είναι παρόμοιες με το Mk7.

Στη Γενεύη η πρεμιέρα του VW Golf GTI

Άλλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του sport Golf, είναι τα διπλά τελικά της εξάτμισης, που πλαισιώνουν ένα μικροσκοπικό diffuser, ενώ το χαμηλωμένο ύψος δείχνει ότι το αυτοκίνητο έχει μια πιο σκληρή ρύθμιση της ανάρτησης. Το διακριτικό «Golf» παραμένει κρυμμένο κάτω από ένα λευκό κομμάτι ταινίας κάτω από το λογότυπο VW στο κέντρο της πίσω πόρτας και φαίνεται ότι το παραδοσιακό κόκκινο λογότυπο «GTI» λείπει εντελώς. Αυτό δεν είναι έκπληξη, αφού πιθανότατα το μοντέλο της φωτογραφίας είναι ένα πρωτότυπο προπαραγωγής με στοιχεία, που μπορεί να μην υπάρχουν στο τελικό μοντέλο.

Συγκριτική δοκιμή: Ford Focus ST, Renault Megane RS, VW Golf GTI TCR

Οι ως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το standard Golf GTI θα αποδίδει 232 ίππους από έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων που είναι εφοδιασμένος με τεχνολογία ήπιας υβριδικής τεχνολογίας και θα συνδέεται είτε με ένα κανονικό χειροκίνητο εξατάχυτο κιβώτιο είτε με ένα προαιρετικό αυτόματο επτατάχυτο διπλού συμπλέκτη. Όσο για το Golf GTI TCR θα έχει ισχύ 286 ίππων και επιπλέον θα έχει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μεγαλύτερους τροχούς, φρένα και χαμηλότερο ύψος.

Advertisement

Παραμένει να δούμε αν το TCR θα εμφανιστεί παράλληλα με το κανονικό GTI στη Γενεύη, όπου η VW θα παρουσιάσει επίσης και GTD. Όσο για το κορυφαίο «R» αυτό θα το δούμε τον Ιούλιο στο Goodwood Festival of Speed ​​με απόδοση πάνω από 300 ίππους.

Advertisement