Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στη Γενεύη η πρεμιέρα του VW Golf GTI

Ελλάδα 17:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Γενεύη η πρεμιέρα του VW Golf GTI

ΝΕΑ

Στη Γενεύη η πρεμιέρα του VW Golf GTI

ΝΕΑ

Σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο το νέο Volkswagen Golf GTI θα παρουσιαστεί στο κοινό κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης αυτοκινήτου στη Γενεύη τον προσεχή Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

Το σχετικό άρθρο που περιοδικού Autocar αναφέρεται στις πρεμιέρες των σπορ εκδόσεων του νέου Golf 8ης γενιάς. Η αρχή θα γίνει τον προσεχή Μάρτιο στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης στην οποία έχει προγραμματιστεί η επίσημη παρουσίαση του Golf GTI καθώς και του γρήγορου πετρελαιοκίνητου GTD. Μέσα στην χρονιά όμως και συγκεκριμένα τον Ιούλιο κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed θα γίνει η αποκάλυψη και του νέου Golf R.

Σύμφωνα με πηγές του βρετανικού περιοδικού το νέο Golf GTI θα χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού 2.0 TSI σε δύο επίπεδα απόδοσης με 246 και 291 ίππους ενώ για την μετάδοση θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής κιβωτίου ανάμεσα σε χειροκίνητο εξάρι  η αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Ωστόσο η φημολογία που έχει κυκλοφορήσει έως σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν ο 2.0 TSI του GTI θα συνοδεύεται από το 48-volt ήπιο υβριδικό σύστημα της Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα το GTD φημολογείται πως θα κινείται από έναν 2.0 TDI 200 ίππων και όπως το GTI θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο ή αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Όσο για το Golf R τα πράγματα δεν είναι ακόμα απόλυτα ξεκάθαρα όμως είναι σίγουρο πως τα ξεπερνά τους 300 ίππους με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο ακόμα και για 400 ίππους. Τέλος μέσα στο 2020 αναμένεται η έλευση και την πιο σπορτίφ plug-in υβριδικής έκδοσης GTE η οποία θα έχει 245 ίππους.