Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από το 2025 το αυτόνομο VW ID. Buzz στους δρόμους

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από το 2025 το αυτόνομο VW ID. Buzz στους δρόμους

ΝΕΑ

Από το 2025 το αυτόνομο VW ID. Buzz στους δρόμους

ΝΕΑ

Το VW Buzz εξελίχθηκε από κοινού, από την Argo AI και τη Volkswagen Commercial Vehicles και είναι εξοπλισμένο με κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες lidar που παρέχουν κάλυψη 360 μοιρών στο περιβάλλον όπου κινείται το προηγμένο τεχνολογικά μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η VW αποκάλυψε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου το αυτόνομο ID. Buzz που θα είναι έτοιμο για τους δημόσιους δρόμους το 2025.

Το VW Buzz AD (Autonomous Driving) βασίζεται στην πολυαναμενόμενη επιβατική εκδοχή του ID. Buzz, εξελίχθηκε με τη συνεργασία των Argo AI και Volkswagen Commercial Vehicles και είναι εξοπλισμένο με κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες lidar που παρέχουν κάλυψη 360 μοιρών. Η Volkswagen δήλωσε ότι η τεχνολογία lidar που χρησιμοποιεί στο μοντέλο, μπορεί να ανιχνεύσει αντικείμενα σε απόσταση μεγαλύτερη των 400 μέτρων και σημείωσε ότι το μοντέλο έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την τεχνολογία Geiger-mode.

Advertisement
Advertisement

Η κατοχυρωμένη αυτή τεχνολογία, του επιτρέπει να ανιχνεύει ακόμα και ελάχιστη ένδειξη φωτός, κάτι που σημαίνει πως το πρωτότυπο μπορεί να ανιχνεύει αντικείμενα με ιδιαίτερα χαμηλή ανακλαστικότητα όπως είναι τα μαύρα οχήματα. Εκτός από τη σειρά των αισθητήρων, το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με σύστημα αυτόματης οδήγησης της Argo AI, στο οποίο περιλαμβάνονται χάρτες, λογισμικό και υποδομή υποστήριξης cloud. Επιτρέπει στο πρωτότυπο να «προβλέψει τις ενέργειες των πεζών, των ποδηλατών και των οχημάτων και να κατευθύνει τον κινητήρα, τα συστήματα πέδησης και διεύθυνσης έτσι ώστε το όχημα να κινείται με ασφάλεια και φυσικότητα, όπως ένας έμπειρος οδηγός».

Το πρωτότυπο υποβάλλεται σε εκτεταμένες δοκιμές για την έναρξη υπηρεσίας ridepooling και αναμένεται να ξεκινήσει η εξυπηρέτηση των κατοίκων του Αμβούργου από το 2025. Μέχρι τότε, οι δοκιμές του θα εξελιχθούν σε μεγάλο βαθμό στους δρόμους του Μονάχου.  Για το μοντέλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Dr. Herbert Diess είπε χαρακτηριστικά πως η εταιρεία μεταλλάσσεται από «κατασκευαστής οχημάτων σε κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο κινητικότητας με γνώμονα το λογισμικό», ενώ πρόσθεσε πως η VW είναι «η εταιρεία που επαναπροσδιορίζει την κινητικότητα με βιώσιμες, συνδεδεμένες και ασφαλείς λύσεις για τις επόμενες γενιές».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε το δικό σας Volkswagen Golf
VW ID. Life: Έτσι θα είναι τα νέα μικρά ηλεκτρικά του ομίλου
VW ID. Buzz: Έρχεται σε τρεις εκδόσεις

Advertisement

 

 

 

Advertisement