Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από πότε η VW σταματά τους θερμικούς κινητήρες στη Νορβηγία;

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από πότε η VW σταματά τους θερμικούς κινητήρες στη Νορβηγία;

ΝΕΑ

Από πότε η VW σταματά τους θερμικούς κινητήρες στη Νορβηγία;

ΝΕΑ

Ο συνδυασμός είναι ταιριαστός. Ο Όμιλος Volkswagen αυξάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της και η Νορβηγία τη θέλησή της γι’ αυτά. Τα υπόλοιπα είναι θέμα χρόνου.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια του Ομίλου Volkswagen να πρωτοπορήσει στην ηλεκτροκίνηση είναι εμφανής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον αριθμό των προσφερόμενων μοντέλων και του όγκου παραγωγής τους.

Στη Νορβηγία, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να υλοποιήσει ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει να γίνει το πρώτο κράτος του κόσμου στο οποίο θα σταματήσει εντελώς η πώληση καινούργιων αυτοκινήτων με θερμικό κινητήρα. Κι αυτό να μην γίνει μεσοπρόθεσμα, δηλαδή ως το 2035, αλλά άμεσα: Από το 2025, δηλαδή σε περίπου χρόνια από σήμερα.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο γερμανικός Όμιλος ανακοίνωσε ότι από το 2024 θα σταματήσει να εξάγει στη σκανδιναβική χώρα καινούργια οχήματά του τα οποία να έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ορθότερο είναι να πούμε ότι η απόφαση αυτή δεν ελήφθη από τα στελέχη στο Wolfsburg, την έδρα της εταιρείας, αλλά -τρόπον τινά- επεβλήθη από τον επίσημο εισαγωγέα των μοντέλων του Ομίλου στη Νορβηγία. Αυτός ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 θα εισάγει μόνο τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα που διαθέτει.

Advertisement
Advertisement

Το γεγονός δεν θα αφορά μόνο στα μοντέλα της Volkswagen αλλά και σε αυτά των Audi, Cupra, και Skoda. Ο κ. Markus Duesmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Audi, έχει ανακοινώσει ότι η εταιρεία θα σταματήσει να διαθέτει τα καινούργια μοντέλα της με θερμικό κινητήρα τα προσεχή χρόνια. Ήδη, η επόμενη γενιά των A3, A4 και A6 δεν θα διατίθεται με τέτοιον παρά θα είναι μόνο ηλεκτροκίνητη. Επίσης, δήλωσε, ότι το τελευταίο καινούργιο μοτέρ που θα κατασκευάσει θα είναι το 2026 και δεν πρόκειται να επενδυθούν ξανά χρήματα για κάποιο άλλο, μελλοντικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW Gen.Travel: Έτσι θα μετακινούμαστε στο μέλλον;
Ρεκόρ στο Ring για τα 20 Χρόνια του VW Golf R (+video)
Τρεις στόχοι της Volkswagen για το άμεσο μέλλον