Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mahindra και VW μοιράζονται ηλεκτρική τεχνολογία (+video)

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mahindra και VW μοιράζονται ηλεκτρική τεχνολογία (+video)

ΝΕΑ

Mahindra και VW μοιράζονται ηλεκτρική τεχνολογία (+video)

ΝΕΑ

Η ινδική μάρκα Mahindra φαίνεται να προετοιμάζεται για την ηλεκτρική εποχή καθώς ανακοίνωσε πέντε νέα πρωτότυπα αυτοκίνητα SUV των μελλοντικών μοντέλων παραγωγής για τις μάρκες XUV και BE.

Advertisement
Advertisement

Η Mahindra κάνει προεπισκόπηση 5 νέων ηλεκτρικών SUV (για τις XUV και BE) χρησιμοποιώντας την τεχνολογία του VW Group.

Οι ιδέες βασίζονται στη νέα πλατφόρμα skateboard EV της Mahindra που ονομάζεται Inglo, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την αρχιτεκτονική MEB του Ομίλου VW.

Τα concept, εισάγουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Mahindra που ονομάζεται «heartcore». Τα SUV χωρίζονται σε δύο διαφορετικές μάρκες – τα 05, 07 και 09 έχουν το έμβλημα της BE, ενώ τα E08 και E09 έχουν αυτό της XUV.

Advertisement
Advertisement

Στα μοντέλα υπάρχουν μερικές κοινές σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως: Τα λεπτά φώτα LED, οι μυώδεις γραμμές του αμαξώματος, οι γωνίες στο μοτίβο επιφάνεια, τα SUV της «BE» φαίνονται πιο φουτουριστικά από αυτά της XUV που πιθανώς είναι πιο κοντά στην παραγωγή. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα concept εμφανίστηκαν μόνο με τη μορφή ψηφιακών εικόνων, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγο για τα κανονικά πρωτότυπα.

Advertisement

Όσον αφορά το εσωτερικό, βλέπουμε την καμπίνα των BE 05 και 07, καθώς και το XUV E09. Το BE 05 διαθέτει ψηφιακό ταμπλό με δύο οθόνες σε ένα μόνο πάνελ και ατμοσφαιρικό φωτισμό που περιβάλλει τον οδηγό. Το BE 07 διαθέτει οθόνη πλήρους πλάτους σε όλο το ταμπλό μαζί με ψηφιακούς καθρέφτες.

Advertisement

Τέλος, το XUV E09 φέρνει μια πιο έτοιμη για παραγωγή διάταξη τριών οθονών με μεγαλύτερα πλαίσια και πιο συμβατικό σχεδιασμό για την κεντρική κονσόλα. Η Mahindra μιλά επίσης για heads-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, συνδεσιμότητα 5G και ενημερώσεις over-the-air , αν και δεν είναι σαφές εάν όλα τα μοντέλα θα έχουν αυτές τις δυνατότητες.

Νέα Modular Architecture με VW Tech

Η Inglo modular αρχιτεκτονική θα χρησιμοποιεί εξαρτήματα από τη δοκιμασμένη πλατφόρμα MEB του Ομίλου VW μετά από μια πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών. Τα κοινόχρηστα εξαρτήματα θα είναι: Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και η μπαταρίας.

Advertisement

Η αρχιτεκτονική Inglo θα είναι συμβατή με πακέτα μπαταριών 60-80 kWh, παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται από τα ηλεκτρικά SUV του Ομίλου VW. Η Mahindra λέει ότι η δυνατότητα γρήγορης φόρτισης 175 kW θα επιτρέψει στην μπαταρία να φτάσει το 80% της φόρτισης σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Όσο αφορά το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, η πλατφόρμα διατίθεται είτε με κίνηση στους πίσω τροχούς με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 231 ίππων είτε σε τετρακίνηση με διπλούς ηλεκτρικούς κινητήρες που παράγουν συνδυαστικά 340 ίππους. Οι προδιαγραφές αυτές είναι καλύτερες από αυτές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων  που βασίζονται σε MEB από εταιρείες όπως η Audi, η VW και η Skoda. Η πιο ισχυρή διαμόρφωση θα επιτρέψει στα EV της Mahindra να επιταχύνουν από τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα.

Άλλα χαρακτηριστικά που επισημάνθηκαν στην παρουσίαση περιλαμβάνουν ημι-ενεργή ανάρτηση, τεχνολογία brake by wire, αυτονομία επιπέδου 2+. Η Mahindra ανέφερε ότι συνολικά 1 εκατομμύριο μονάδες πρόκειται να παραχθούν με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, αν και η τελική συμφωνία με τον Όμιλο VW θα οριστικοποιηθεί προς το τέλος του έτους.