Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Zagato Twin Tail θυμίζει θρυλικό αγωνιστικό (+video)

Ελλάδα 3:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Zagato Twin Tail θυμίζει θρυλικό αγωνιστικό (+video)

ΝΕΑ

Η νέα Zagato Twin Tail θυμίζει θρυλικό αγωνιστικό (+video)

ΝΕΑ

Η Zagato σχεδίασε ένα πολύ ιδιαίτερο σπορ αυτοκίνητο εμπνευσμένο από αγωνιστικό της δεκαετίας του ’60.

Advertisement
Advertisement

Η ιταλική εταιρεία Zagato ειδικεύεται σε μετατροπές σπορ αυτοκινήτων με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η τελευταία της δουλειά έχει να κάνει με ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που αντλεί έμπνευση από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο της δεκαετίας του 1960. Αυτό το αυτοκίνητο είναι η Alpine A220, ένα long tail αγωνιστικό που πήρε μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Η Alpine A220 δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους της στο πρωτάθλημα αντοχής με αποτέλεσμα η Alpine να αλλάξει την αεροδυναμική του αφαιρώντας την ουρά στο πίσω μέρος. Η πιο «κοντή» αγωνιστική έκδοση δόθηκε μετέπειτα στους αγώνες ανάβασης και εκεί το αυτοκίνητο γνώρισε αρκετές επιτυχίες.

Advertisement
Advertisement

Η Zagato λοιπόν αποφάσισε να τιμήσει εκείνο το μοντέλο σχεδιάζοντας την AGTZ Twin Tail. Το αυτοκίνητο είναι βασισμένο στην A110 κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα από τη μάσκα στο εμπρός μέρος. Οι σημαντικές αλλαγές είναι στο πίσω μέρος όπου οι Ιταλοί έχουν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Έχουν σχεδιάσει ένα αποσπώμενο αεροδυναμικό τμήμα το οποίο όταν τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο αποκτά μια μορφή long tail. Όταν το στοιχείο αφαιρεθεί τότε έχουμε ένα κανονικό σπορ αυτοκίνητο με νορμάλ διαστάσεις.

Η Zagato δεν έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, αλλά εικάζουμε ότι δε θα αποκλίνουν πολύ από την κορυφαία έκδοση της Alpine A110 R. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.8 λίτρων με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 300 ίππους και σίγουρα οι επιδόσεις είναι άκρως ανταγωνιστικές. Η Zagato πάντως αναφέρει ότι το αυτοκίνητο δε θα είναι για αγωνιστική χρήση, αλλά θα είναι ένα GT σπορ coupe ιστορικής σημασίας.

Advertisement

Μόλις 19 μοντέλα θα κατασκευαστούν από την Zagato και το κόστος θα φτάσει την ασύλληπτη τιμή των 650.000 ευρώ.

Advertisement

Βίντεο του Zagato Twin Tail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται το A290, το ηλεκτρικό hot-hatch της Alpine
Alpine: Παρουσίασε την A524
Το επόμενο Nissan Micra μπορεί να είναι έτσι

Advertisement