Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίθανη συλλογή με λειτουργικά αυτοκίνητα μινιατούρες (+video)

Ελλάδα 20:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίθανη συλλογή με λειτουργικά αυτοκίνητα μινιατούρες (+video)

ΝΕΑ

Απίθανη συλλογή με λειτουργικά αυτοκίνητα μινιατούρες (+video)

ΝΕΑ

Ένας πραγματικός καλλιτέχνης από την Αριζόνα των ΗΠΑ έχει κατασκευάσει μια στρατιά από απόλυτα λειτουργικά χειροποίητα αυτοκίνητα μινιατούρες με εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Advertisement
Advertisement

Ο Ernie Adams από την Μαρικόπα της Αριζόνα έχει γίνει γνωστός για τα αυτοκίνητα μινιατούρες που κατασκευάζει αξιοποιώντας πρώτες ύλες από παλιές συσκευές. Πρόκειται για ακριβή αντίγραφα κλασικών αυτοκινήτων, με εξαιρετική ακρίβεια στη λεπτομέρεια αλλά και απόλυτη λειτουργικότητα, τα οποία μάλιστα με νόμιμη άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο.

Ο Adams τα αποκαλεί «αυτοκίνητα νάνους» και πλέον ο αριθμός των αντιγράφων που έχει κατασκευάσει είναι τόσο μεγάλος ώστε ο ίδιος έχει φτιάξει και ένα μουσείο για την φιλοξενία τους. Η αρχή της τόσο ιδιόμορφης ασχολίας του έγινε το 1965 με την κατασκευή ενός αντιγράφου μιας δίθυρης Chevrolet του 1928 για το οποίο χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει μέταλλο και ανταλλακτικά από εννέα ψυγεία. Στο διάστημα έως σήμερα έχει προχωρήσει στη δημιουργία δεκάδων αντίστοιχα εντυπωσιακών μοντέλων με το πιο πρόσφατο να είναι μια Mercury Coupe του 1949.

Dwarf Cars

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το πρώτο του αυτοκίνητο η Mercury δεν είναι φτιαγμένη από παλιά ψυγεία όπως στο αρχικό αυτοκίνητο αλλά φυσικά εξακολουθεί να είναι εξολοκλήρου χειροποίητη έχοντας μάλιστα φινίρισμα που θα ζήλευαν πολλά αυτοκίνητα παραγωγής. Μάλιστα η προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια αποδεικνύεται από την ύπαρξη ακόμα και συστήματος θέρμανσης για το εσωτερικό. Τα μόνα στοιχεία που έχουν δανειστεί από άλλο αυτοκίνητο είναι ο κινητήρας και η μετάδοση τα οποία προέρχονται από ένα Toyota Starlet του 1982. Αντίστοιχα εντυπωσιακό με την εμφάνιση είναι το γεγονός πως η μικροσκοπική Mercury είναι απόλυτα λειτουργική και μπορεί να οδηγηθεί κανονικά έχοντας μάλιστα την ικανότητα να φθάσει έως τα 160 χλμ./ώρα.

Dwarf Cars

Οι δημιουργίες του Adams είναι λογικό να έχουν κεντρίσει την προσοχή πολλών φίλων της αυτοκίνησης μεταξύ των οποίων και αρκετοί συλλέκτες οι οποίοι κατά καιρούς έχουν κάνει απίθανες προσφορές για την απόκτηση ενός από τα μοντέλα μινιατούρες. Ο ίδιος πάντως αρνήθηκε τις 450.000 δολάρια για την Mercury Coupe και δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει κανένα από τα αυτοκίνητά του προτιμώντας να διατηρεί άθικτη την εντυπωσιακή συλλογή που έχει δημιουργήσει.

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Toyota GR Supra: Επίδειξη ακριβείας από 9 δεξιοτέχνες οδηγούς (video)
Το νέο Chevrolet Bolt EUV
Δυο υπέροχες προτάσεις για Chevrolet Coupe

Advertisement