Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απεβίωσε ο Shoichiro Toyoda

Ελλάδα 11:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απεβίωσε ο Shoichiro Toyoda

ΝΕΑ

Απεβίωσε ο Shoichiro Toyoda

ΝΕΑ

Ο Shoichiro Toyoda, ο γιος τού Kiichiro Toyoda, του ιδρυτή τής Toyota, απεβίωσε πλήρης ημερών, αφού είδε την εταιρεία να πρωτοπορεί και να φτάνει στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Toyota γνωστοποίησε τον θάνατο του Shoichiro Toyoda, Επίτιμου Προέδρου της και πατέρα τού Akio Toyoda (ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Πρόεδρος της εταιρείας).

Ο Shoichiro Toyoda, απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών (γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1925) έχοντας καταφέρει να κάνει την Toyota μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, επί των ημερών του. Ήταν απόφοιτος του Πολυτεχνείου τής Nagoya, όπου είχε σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός και όταν αποφοίτησε άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία τού πατέρα του, το 1952.

Advertisement
Advertisement

Λίγα χρόνια αργότερα θα λάβει το Διδακτορικό του με την εργασία του με θέμα τα συστήματα ψεκασμού. Στην Toyota, ξεκίνησε από τις χαμηλές θέσεις και ανελίχθηκε σταδιακά. Το 1961 θα αναλάβει χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου και το 1967 θα προβιβαστεί στη θέση τού Επιχειρησιακού Συμβούλου.

Ο Akio Toyoda, υιός του Shoichiro Toyoda

Το 1981, ο Shoichiro Toyoda θα γίνει Πρόεδρος αυτής και το από το 1992 ως το 1999 θα είναι Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Toyota Motor Corporation (η οποία ονομάστηκε έτσι το 1982). Εκείνη την χρονιά (1999) θα αποσυρθεί από την ενεργό επαγγελματική δράση, λαμβάνοντας τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Akio Toyoda: «Ήμουν ένα απαίσιο άτομο στα 20 μου»
Αξεσουάρ για πιο άγρια εμφάνιση του Toyota GR Yaris
Ξεκίνησε η επέλαση των video games στα αυτοκίνητα (+video)

Advertisement