Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Akio Toyoda: «Ήμουν ένα απαίσιο άτομο στα 20 μου»

Ελλάδα 15:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Akio Toyoda: «Ήμουν ένα απαίσιο άτομο στα 20 μου»

ΝΕΑ

Akio Toyoda: «Ήμουν ένα απαίσιο άτομο στα 20 μου»

ΝΕΑ

Το μεγάλο αφεντικό της Toyota είναι μία ξεχωριστή περίπτωση ανθρώπου και μάνατζερ. Υπήρξε όμως -όπως λέει ο ίδιος- ένα ανήσυχο νιάτο.

Advertisement
Advertisement

Για τον Akio Toyoda έχουν γραφεί πολλά, ιδίως αυτές τις ημέρες που άφησε την θέση του CEO της Toyota. Πρόκειται αναμφίβολα για τον πιο χαρισματικό αυτοκινητάθρωπο των ημερών μας, έναν φωτισμένο μάνατζερ με τρομερή αγάπη για το αυτοκίνητο και την εξέλιξή του.

Κάτω από την καθοδήγησή του την τελευταία τουλάχιστον δεκαετία, η Toyota εγκαταστάθηκε με άνεση στην πρώτη θέση των πωλήσεων παγκοσμίως, ενώ η αγάπη του για τους αγώνες -οδηγεί και ο ίδιος αγωνιστικά αυτοκίνητα- οδήγησε την εταιρία να παρουσιάσει κάποια μοντέλα που θα αφήσουν ιστορία.

Στην τελετή για την έλευση της νέας χρονιάς στην Ιαπωνία, ο Akio Toyoda, μίλησε για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η εταιρία το 2022 και την ικανότητα της εταιρίας να διατηρήσει το στέμμα του μεγαλύτερου κατασκευαστή στον κόσμο παρά τα σημαντικά προβλήματα που υπήρχαν.

Advertisement
Advertisement

Η ομιλία του έγινε στις 10 Ιανουαρίου και πάνω από 500 εργαζόμενοι την παρακολούθησαν, ενώ υπήρξε και ξεχωριστό μήνημα προς όλους τους υπαλλήλους στην Ιαπωνία οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν.

Στην εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία στους εργαζόμενους να κάνουν ερωτήσεις στον Toyoda. Και μία από αυτές αφορούσε τα νεανικά του χρόνια.

Ο Toyoda παραδέχθηκε ότι στα 20 του χρόνια ήταν ένα απαίσιο άτομο, που ασχολούταν μόνο με τα σπορ, και ήταν αναιδής και με ακατάλληλη συμπεριφορά κατά την διάρκεια των αγώνων.

Advertisement

Παρ’ όλα αυτά, υπήρξα άνθρωποι που τον βοήθησαν να ενηλικιωθεί σωστά και τους είναι ευγνώμων για αυτό. Ο Toyoda πιστεύει ότι οι νέοι πρέπει να έχουν τις κατάλληλες ευκαιρίες και να μπορούν να κάνουν λάθη και να μάθουν από αυτά.

Ζήτησε από τους ανώτερους στην ιεραρχία υπαλλήλους να βοηθούν τους χαμηλότερα ιστάμενους και να εμπνέουν τους νέους.

Advertisement

Ο Toyoda είναι στην θέση του CEO της εταιρίας τα τελευταία 13 χρόνια, αλλά την 1η Απριλίου θα δώσει την θέση του στον Koji Sato, ο οποίος είναι αυτή την στιγμή πρόεδρος της Lexus και επικεφαλής της Gazoo Racing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Akio Toyoda δεν είναι πια πρόεδρος
Akio Toyoda: Ο πλανήτης δεν θα σωθεί από τα ηλεκτρικά
Akio Toyoda: Όχι στην κατάργηση των θερμικών κινητήρων – Τι προτείνει