Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απεβίωσε ο Sergio Marchionne

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απεβίωσε ο Sergio Marchionne

ΝΕΑ

Απεβίωσε ο Sergio Marchionne

ΝΕΑ

Ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του FCA Group απεβίωσε σήμερα στην ηλικία των 66 ετών.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχουν περάσει πολλά 24ωρα από την απόφαση του FCA Group να αντικαταστήσει εσπευσμένα τον Sergio Marchionne. Αιτία για αυτήν την απόφαση ήταν σοβαροί λόγοι υγείας που όπως φαίνεται, οδήγησαν στον ξαφνικό χαμό του ανθρώπου που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον κόσμο του αυτοκινήτου παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Την είδηση επιβεβαίωσε πριν λίγο ο Mike Manley, o νέος CEO της εταιρείας, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για αυτό το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με τις λιγοστές πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η τελευταία εμφάνιση του Marchionne ήταν σε ένα event της Jeep στην Ιταλία πριν ένα μήνα περίπου. Έκτοτε, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Νωρίτερα ο Ιταλο-Καναδός Manager είχε υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση στον ώμο του. Nέα δεδομένα κάνουν λόγο πως μια επιπλοκή κατά τη διάρκεια χειρουργείου σήμερα είναι η βασική αιτία θανάτου.

Advertisement
Advertisement

Ο Marchionne θεωρείται εν πολλοίς υπεύθυνος για την αναμόρφωση της Fiat, την πετυχημένη δημιουργία του Ομίλου Fiat-Chrysler και γενικότερα την μεταστροφή της εταιρείας σε μια κερδοφόρα επιχείρηση μετά από πολλά χρόνια.

Επίσης κατάφερε να αφήσει τη Ferrari να χαράξει το δικό της ανεξάρτητο δρόμο (δεν ανήκει από το 2016 στον Όμιλο αλλά έχει ξεχωριστή έδρα στην Ολλανδία), να προσφέρει στην ιστορική μάρκα περισσότερες πωλήσεις και ακόμη και κέρδη, σε μια δύσκολη εποχή για τόσο ξεχωριστές μάρκες.