Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έσκισε στον τάρανδο το Kia Niro (+video)

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έσκισε στον τάρανδο το Kia Niro (+video)

ΝΕΑ

Έσκισε στον τάρανδο το Kia Niro (+video)

ΝΕΑ

Με μια επίδοση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, το Niro απέδειξε και με το παραπάνω την πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει από την Kia στην εξέλιξή του.

Advertisement
Advertisement

Το Kia Niro είναι ξεκάθαρα στην κατηγορία των crossover αλλά με την επίδοσή του στις δοκιμασίες του km77.com, έδειξε πως μπορεί να σταθεί και σαν σπορ αυτοκίνητο.

Το Kia Niro στην υβριδική του έκδοση (όχι Plug in) έχει κινητήρα 1,6 λίτρων κάτω από το καπό που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Η απόδοση των 141 ίππων και των 265 Nm από τον κινητήρα, είναι επαρκής για να του προσφέρει καλές επιδόσεις στο δρόμο αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι αυτό που κάνει τη διαφορά για το μοντέλο της Kia.

Advertisement
Advertisement

Στις δοκιμασίες του km77.com, βλέπουμε πως η συμπεριφορά του Niro είναι υποδειγματική και καταφέρνει να περάσει από τη δοκιμή «αποφυγή ταράνδου» με ταχύτητα εισόδου ακόμα και 80 χλμ./ώρα- πάνω από τα 77 χ.α.ω. που είναι η ταχύτητα αναφοράς. Σε αυτό παίζουν το ρόλο τους, τόσο η ρύθμιση της ανάρτησης και η ακαμψία του πλαισίου, όσο και τα ηλεκτρονικά που υποστηρίζουν την ευστάθεια του αυτοκινήτου.

Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό για το μοντέλο της Kia, που δείχνει εξαιρετικό χαρακτήρα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων. Επιπλέον, με την επίδοση που σημειώνει και στο σλάλομ, το Niro πλασάρεται στην κατάταξη ανάμεσα σε αυτοκίνητα επιδόσεων και με ξεκάθαρα πιο σπορ χαρακτήρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Kia εναντίον Lamborghini: Ιεροσυλία ή νέα τάξη πραγμάτων; (+video)
Πως θα μετακινηθούν οι Έλληνες τις γιορτές;
Τίποτα δεν αντικαθιστά τα κυβικά στη Chevrolet Camaro COPO