Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανεξάρτητη η Magneti Marelli από τη Fiat

Ελλάδα 15:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανεξάρτητη η Magneti Marelli από τη Fiat

ΝΕΑ

Ανεξάρτητη η Magneti Marelli από τη Fiat

ΝΕΑ

Μετά την προ 2 ετών ανεξαρτητοποίηση της Ferrari, η Magneti Marelli, η ιστορική ιταλική μάρκα ανταλλακτικών, ετοιμάζεται και αυτή να αποκτήσει την… ελευθερία της από την FCA.ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η Magneti Marelli, η οποία είναι μέλος του Fiat Group (FCA) από το 1967, θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με αυτόν της Ferrari, η οποία το 2016 απέκτησε την ανεξαρτησία της από τον Ιταλο-αμερικάνικο Όμιλο, με αρκετά επιτυχημένα οικονομικά αποτελέσματα έκτοτε.

Σύμφωνα μάλιστα με επίσημη δήλωση του Sergio Marchionne, του ισχυρού άνδρα της FCA, η ανεξαρτητοποίηση αυτή θα επιτρέψει στην Magneti Marelli να αποκτήσει περισσότερη επιχειρησιακή ευελιξία κατά την ανάπτυξή της τα αμέσως επόμενα χρόνια, ενώ για την FCA σημαίνει ότι θα της δώσει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί περαιτέρω στο κύριο πορτφόλιο εταιρειών της.

Η επίσημη ανακοίνωση της FCA για την ανεξαρτητοποίηση της Magneti Marelli αναμένεται να γίνει κατά την αποκάλυψη του νέου 5ετούς πλάνου ανάπτυξης του Ομίλου στις αρχές Ιουνίου.

Advertisement
Advertisement

Οι μετοχές της εταιρείας θα διανεμηθούν στους μετόχους της FCA και θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.  Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018 ή τις αρχές του 2019.

Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Magneti Marelli απασχολεί 43.000 εργαζομένους σε 19 χώρες παγκοσμίως. Κατασκευάζει κυρίως εξαρτήματα για κινητήρες, φωτισμό αυτοκινήτου και ηλεκτρονικά.

FCA Group 640