Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική “μπίζνα” του Ερντογάν…

Ελλάδα 12:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική “μπίζνα” του Ερντογάν…

ΝΕΑ

Αυτή είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική “μπίζνα” του Ερντογάν…

ΝΕΑ

Μία από τις πιο αποδοτικές επενδύσεις που έχει κάνει η Τουρκία τείνει να εξελιχθεί τo Hizir, το θωρακισμένο στρατιωτικό όχημα που εγκαινίασε ο Ερντογάν πριν από μια 2ετία. Οι παραγγελίες από πολλές χώρες έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία γεμίζοντας τα ταμεία του Τουρκικού κράτους, ενώ κάποια από αυτά εμφανίστηκαν και στην Συρία, με χρώματα παραλλαγής…

Advertisement
Advertisement

 

Αναμφίβολα το Hizir έβαλε  δυνατά την Τουρκία στο «παιχνίδι» των στρατιωτικών εξοπλισμών. Όμως τι είναι ακριβώς αυτό;

Πρόκειται για μία προσωπική επιθυμία του Τούρκου Προέδρου! Είναι ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, το οποίο κατασκευάζεται από την τούρκικη εταιρεία Katmerciler και πληροί όλα τα στάνταρ που θέτει το ΝΑΤΟ για τα στρατιωτικά οχήματα των χωρών του. Σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής του, έχει το πιο ισχυρό μοτέρ στην κατηγορία του (400 ίππους) και προσφέρει πλήρη προστασία σε επιθέσεις με νάρκες και εκρηκτικά.

Advertisement
Advertisement

Γερμανική κόντρα με Ερντογάν μέσω Volkswagen

Παράλληλα, μπορεί να εφοδιαστεί με ειδικό εξοπλισμό για χρήση σε συνθήκες χημικού/βιολογικού πολέμου, επίσης για χρήση σε περιοχές που έχουν πληγεί από ραδιενέργεια, μετά από πυρηνική επίθεση κ.ο.κ.

Advertisement

 

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία κατασκευής του, οι πρώτες χώρες που το έχουν παραγγείλει εκτός Τουρκίας προέρχονται από την Αφρική, χωρίς –προς το παρόν– να κατονομάζονται. Υπολογίζεται ότι φέτος, οι εξαγωγές του Hizir αναμένεται να φθάσουν σε ύψος 186,0 εκατομμυρίων ευρώ, με τις επόμενες χρονιές να είναι ακόμη πιο κερδοφόρες.

Το 2022 στους δρόμους το αυτοκίνητο του Ερντογάν

Advertisement

Στην Τουρκία, ήδη το Hizir έχει ενταχθεί στο δυναμικό του τουρκικού στρατού για περιπολία στα σύνορα της χώρας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Katmerciler κατασκευάζει εδώ και 35 χρόνια και άλλα στρατιωτικά οχήματα, όπως και οχήματα ειδικών αποστολών, τα οποία εξάγονται σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.