Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2022 στους δρόμους το αυτοκίνητο του Ερντογάν

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το 2022 στους δρόμους το αυτοκίνητο του Ερντογάν

ΝΕΑ

Το 2022 στους δρόμους το αυτοκίνητο του Ερντογάν

ΝΕΑ

Τον ερχόμενο Μάιο ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του εργοστασίου όπου θα παράγεται το ηλεκτρικό TOGG, ώστε το 2022 να ξεκινήσει η μαζική του παραγωγή.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον Gürcan Karakaş της Turkey’s Automobile Joint Venture Group (TOGG), της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινήτου, το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην πόλη του Gemlik, στην βορειοδυτική επαρχία της Προύσας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική “μπίζνα” του Ερντογάν…

Θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον Μάιο και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο σε έναν περίπου χρόνου. Σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα των Τούρκων, η μαζική παραγωγή του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου TOGG θα ξεκινήσει το 2022, σε αρχικό ρυθμό παραγωγής 175.000 μονάδων/έτος.

Advertisement
Advertisement

«Γη και ύδωρ» έδωσε ο Ερντογάν για την παραγωγή του ηλεκτρικού TOGG!

Σύμφωνα πάντα με τον Karakaş, το 2032 η TOGG στοχεύει να παράγει 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα/έτος, όντας έτσι η μεγαλύτερη αυτοκινητοπαραγωγός εταιρεία της χώρας.

Advertisement

Μάλιστα, πρόσθεσε επιπλέον ότι μέσα στο Φεβρουάριο, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της TOGG, το SUV που πριν λίγο διάστημα γεμάτος περηφάνια παρουσίασε ο Ερντογάν, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητικότητας (MWC) που θα γίνει στη Βαρκελώνη.

Ο Erdogan αποκαλύπτει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Τουρκίας

Advertisement

Θυμίζουμε ότι στόχος της TOGG είναι να παράγει μέχρι το 2030 5 διαφορετικά μοντέλα αμαξώματος του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου, ένα μικρομεσαίο SUV, ένα μικρομεσαίο σεντάν, ένα μικρομεσαίο χάτσμπακ, ένα μικρό SUV και ένα μικρό MPV. Για την κατασκευή του εργοστασίου υπολογίζεται ότι το κόστος θα ανέλθει στις 22 δις Τουρκικές λίρες (3,7 δις δολάρια). Αναμένεται να απασχολούνται εκεί 4.323 εργαζόμενοι.

10 αυτοκίνητα που κρατάνε τη μεταπωλητική τους αξία στην Ελλάδα!