Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανέωση για τη BMW Σειρά 4

Ελλάδα 17:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανέωση για τη BMW Σειρά 4

ΝΕΑ

Ανανέωση για τη BMW Σειρά 4

ΝΕΑ

Η BMW παρουσίασε την επανασχεδιασμένη έκδοση τόσο της Σειράς 4 Coupe όσο και της Convertible οι οποίες εκτός από την αισθητική ανανέωση επωφελούνται και από πιο αποδοτικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Το επίσημο λανσάρισμα των επικαιροποιημένων BMW Σειρά 4 Coupe και Σειρά 4 Convertible έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Μάρτιο. Ωστόσο, η γερμανική εταιρεία δημοσίευσε φωτογραφίες και στοιχεία που αφορούν στα δύο μοντέλα.

Η επανασχεδίασή τους κάνει τις συγκεκριμένες εκδόσεις να δείχνουν πιο πολυτελείς και πιο σπορτίφ χάρη στις στοχευμένες αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και στο αμάξωμά τους.

Η Σειρά 4 Coupe έχει ως εμπορικό στόχο όσους θέλουν ένα πολυτελές δίθυρο όχημα με καλές επιδόσεις, ενώ η Σειρά 4 Convertible αυτούς που επιθυμούν και μια βόλτα με πιο ήρεμο ρυθμό και την αμεσότερη επαφή με το περιβάλλον στο οποίο μετακινούνται.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές της BMW δημιούργησαν μια περισσότερο δυναμική μάσκα σε σχέση με πριν, τονίζοντας τη χαρακτηριστική μάσκα και τον προφυλακτήρα. Επιπλέον, εξοπλίζουν τα επανασχεδιασμένα μοντέλα με πιο αποδοτικά LED φώτα τα οποία έχουν νέα φωτεινή «υπογραφή».

Advertisement

Στις καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις περιλαμβάνονται «Adaptive LED» προβολείς οι οποίοι προσαρμόζουν τη φωτεινότητά τους αναλόγως. Πέραν των αλλαγών στο αμάξωμα, η εταιρεία διαθέτει συνολικά δέκα χρώματα γι’ αυτό. Δύο απλά και οκτώ μεταλλικά, με το πράσινο «Cape York Green» και το κόκκινο «Fire Red» να είναι οι νέες προσθήκες σε αυτά.

Επίσης, τα επανασχεδιασμένα μοντέλα διατίθενται και με τροχούς νέας αισθητικής για όλες τις εκδόσεις συμπεριλαμβανομένης και της κορυφαίας M.

Advertisement

Στο εσωτερικό, τα νέα στοιχεία είναι τα καθίσματα, το τιμόνι το οποίο διαθέτει μοχλοδιακόπτες, το καμπυλόμορφο πλαίσιο στις οθόνες του ταμπλό («BMW Curved Display»), το αναβαθμισμένο σύστημα iDrive και οι καλύτερες επενδύσεις δείχνουν και ενισχύουν την εικόνα των αυτοκινήτων.

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, τόσο η επανασχεδιασμένη Σειρά 4 Coupe όσο και Σειρά 4 Convertible διατίθενται τόσο με βενζινοκινητήρα όσο και με πετρελαιοκινητήρα.

Advertisement

Στην πρώτη περίπτωση εφοδιάζονται με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο («TwinPower Turbo») που αποδίδει 184 ίππους και 245 ίππους αντίστοιχα, όσο και με τον τρίλιτρο εξακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο που αποδίδει 374 ίππους. Όλοι τους διαθέτουν σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt.

Σε ό,τι αφορά στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με τον δίλιτρο τετρακύλινδρο των 190 ίππων όσο και τον εξακύλινδρο σε σειρά των 286 ίππων. Και αυτές διαθέτουν σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης 48 Volt.

Τέλος, όλες οι εκδόσεις διαθέτουν το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων («Steptronic») και σε δικίνητη ή σε τετρακίνητη εκδοχή («xDrive»).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW M4 Competition γίνεται πιο sexy και άγρια
Ζαλίζεστε στο αυτοκίνητο; Η τεχνολογία έχει την απάντηση!
Πόσο να τροποποιήσεις μία BMW XM;