Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Απίστευτο: Ανάκληση Tesla για ανταλλακτικά που… δεν υπάρχουν!

Ελλάδα 17:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίστευτο: Ανάκληση Tesla για ανταλλακτικά που… δεν υπάρχουν!

NEWSMOTO

Απίστευτο: Ανάκληση Tesla για ανταλλακτικά που… δεν υπάρχουν!

NEWSMOTO

Η Tesla πούλησε 5 Model S με κάποια πρωτότυπα εξαρτήματα και τώρα τα ανακαλεί για να τα αντικαταστήσει με τα κανονικά της παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla παρέδωσε πέντε Model S σε πελάτες με ένα νέο πρωτότυπο ανταλλακτικό που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του αερόσακου του συνοδηγού.

Όλα άρχισαν τον περασμένο Απρίλιο που η Tesla δοκίμαζε ένα νέο στοιχείο στον προφυλακτήρα, το οποίο για λόγους πιστοποίησης το τοποθέτησε σε ένα μικρό αριθμό οχημάτων που διατέθηκαν προς πώληση. Στις αρχές Ιουνίου, το νέο αυτό στοιχείο δοκιμάστηκε σε προσομοιώσεις με τη βοήθεια υπολογιστή και στη συνέχεια αποφασίστηκε να περάσει και από μια σειρά κανονικών δοκιμών. Στα μέσα Ιουλίου, η εταιρεία έκανε κάποιες δοκιμές μετωπικής πρόσκρουσης από τις οποίες όμως προέκυψε πως το νέο αυτό στοιχείο δεν τα πήγε και πολύ καλά.

Advertisement
Advertisement

Έτσι λοιπόν, η Tesla αποφάσισε ότι τα Model S του 2022 με το νέο αυτό εξάρτημα ενδέχεται να μην πληρούν τις απαιτήσεις για τη σωστή λειτουργία του μετωπικού αερόσακου για το συνοδηγό υπό κάποιες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές βέβαια, «θέλουν» το συνοδηγό να μη χρησιμοποιεί ζώνη ασφαλείας και να μην κάθεται σωστά στο κάθισμα –ότι κι αν σημαίνει αυτό. Παρ’ όλα αυτά, η Tesla αποφάσισε να κάνει ανάκληση στα αυτοκίνητα που τοποθετήθηκε το συγκεκριμένο εξάρτημα για να το αλλάξει.

Η ανάκληση αυτή, αφορά 5 αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκε το συγκεκριμένο εξάρτημα. Η διαδικασία αντικατάστασης είναι πολύ σύντομη χρονικά και δεν θα χρειαστεί κανείς να αφήσει το αυτοκίνητό του στο service για περισσότερες από δύο ώρες. Η εταιρεία θα αρχίσει να επικοινωνεί το θέμα στους ιδιοκτήτες των πέντε αυτοκινήτων και θα τους καλέσει για την αντικατάσταση από τις 19 Σεπτεμβρίου και μετά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί τα Tesla έχουν ακριβύνει τόσο πολύ;
Δείτε πως η Tesla βγάζει από τη μύγα ξύγκι
Ο χάκερ, το Tesla Model S Plaid και τα 348 χλμ./ώρα (+video)