Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε η παραγωγή του VW ID.8

Ελλάδα 12:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανακοινώθηκε η παραγωγή του VW ID.8

ΝΕΑ

Ανακοινώθηκε η παραγωγή του VW ID.8

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Volkswagen προέβη πρόσφατα σε πολλές σημαντικές ανακοινώσεις κατά την παρουσίαση της νέας στρατηγικής του. Ποια ήταν η σημαντικότερη;

Advertisement
Advertisement

Συνοψίζοντας, η αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει ακόμη περισσότερα χρήματα στην εξέλιξη, παραγωγή και πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων το επόμενο διάστημα.

Όπως έγινε ήδη γνωστό, ακόμη μερικά νέα προϊόντα επιβεβαιώθηκαν, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού SUV που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ο Herbert Diess, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της VAG, χρησιμοποίησε το LinkedIn για να προβάλλει την ομιλία του κατά την παρουσίαση της λεγόμενης στρατηγικής New Auto.

Advertisement
Advertisement

Επιβεβαιώθηκε επίσης ότι η Volkswagen θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό SUV με μπαταρία αντίστοιχη του Atlas. Με το όνομα ID.8, πιθανότατα θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB, αλλά είναι μάλλον πολύ νωρίς για να παρέχει η VW περισσότερες λεπτομέρειες.

Με το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV η Volkswagen θέλει να επεκτείνει την οικογένεια των ID. Το πρώτο ήταν το ID.3 ως το Golf μηδενικών εκπομπών, ακολουθούμενο από το ID.4 περίπου στο μέγεθος του Tiguan.

Με το ID.6, η Volkswagen έχει το αντίπαλο δέος του Passat όσον αφορά τις διαστάσεις και τέλος το ID.8 θα αποτελεί το μεγαλύτερο όχημα της σειράς ID.

Advertisement

Η εταιρία δεν θέλει να αποκαλύψει πολλά προς το παρόν, αν και αποτελεί κοινό μυστικό πως το νέο ID.8 θα είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο. Από την γκάμα ID, το ID Buzz είναι εκείνο που προβάλλει σαν την καλύτερη εναλλακτική ηλεκτρική πρόταση του Volkswagen Transporter.

Advertisement

Μόλις κυκλοφορήσουν όλα τα ID, η VW πιστεύει ότι θα έχει «το πιο ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων EV στο χώρο». Τα νέα προϊόντα αποτελούν μέρος του στόχου της εταιρείας να γίνει “ηγέτης της ηλεκτροκίνησης έως το 2025”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το στρατηγικό πλάνο του ομίλου Volkswagen
To software… αλλάζει τη Volkswagen
newsautoEXECUTIVE: Νέο Volkswagen Tiguan eHybrid