Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΝΕΑ

To software… αλλάζει τη Volkswagen

  • newsautoteam

Με την αυτοκίνηση να μεταλλάσσεται με αστραπιαίους ρυθμούς, η VW παίζει τα ρέστα της στο προηγμένο λογισμικό.

Στο καινοτόμο λογισμικό επενδύει η VW, η οποία προσβλέπει στον μετασχηματισμό της από αμιγώς κατασκευαστής αυτοκινήτων σε πάροχο λύσεων κινητικότητας και προηγμένων ψηφιακών υπηρεσιών.  Όπως αναφέρει η εταιρεία, το software είναι βασικός παράγοντας ανταγωνιστικής διαφοροποίησης στην σύγχρονη αγορά του αυτοκινήτου και ήδη έχει κάνει άλματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Σήμερα, οι πελάτες της μπορούν να χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως το WeShare για ενοικίαση ηλεκτρικών μοντέλων Volkswagen στο Βερολίνο και το Αμβούργο ή WeCharge, για απλή χρέωση και πληρωμή σε πάνω από 200.000 σταθμούς φόρτισης στην Ευρώπη. Στο προσεχές μέλλον, η VW θα παρουσιάσει νέες υπηρεσίες φόρτισης, αυτόνομης οδήγησης και δυνατότητες αναβάθμισης βασισμένες σε λογισμικό, με τον πελάτη να μπορεί να προσθέτει χαρακτηριστικά εξοπλισμού ανάλογα με τις ανάγκες του.

Για την ανάπτυξη του λογισμικού, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα Project House στο Κέντρο Ανάπτυξης της μάρκας. Οι προγραμματιστές εκεί εργάζονται ευέλικτα, με διαδικασίες πλήρως συγχρονισμένες με τις ειδικές προκλήσεις της ανάπτυξης λογισμικού. Στο Project House, ο χρόνος και οι στόχοι τρέχουν με ρυθμό 14ήμερων. Ανά δύο εβδομάδες, κάθε έκδοση νέου λογισμικού εφαρμόζεται απευθείας σε έναν στόλο δοκιμαστικών οχημάτων. Προθεσμία 14 ημερών για την επίτευξη του πρώτου στόχου, 14 ημερών για τον δεύτερο κοκ.. Ταχεία και δοκιμασμένη υλοποίηση, αντί για την περίοδο αρκετών μηνών της κλασικής ανάπτυξης λογισμικού.

Αξιοποιώντας την εμπειρία από την αρθρωτή εγκάρσια πλατφόρμα (MQB), η Volkswagen έχει αναπτύξει την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) για τα νέα μοντέλα μηδενικών ρύπων της οικογένειας ID.. Τα ID.3, ID.4 και ID.4 GTX είναι έτοιμα για ενημερώσεις λογισμικού over-the-air, μέσω μεταφοράς δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, χάρη στη χρήση έξυπνου λογισμικού, η Volkswagen αυξάνει την ασφάλεια των μοντέλων της.

Ένα παράδειγμα για αυτό, είναι η στάνταρ επικοινωνία Car2X που παρουσιάστηκε με το τελευταίο Golf, το οποίο βρίσκει εφαρμογή και στα ID. μοντέλα. Η επικοινωνία Car2X χρησιμοποιεί τις πληροφορίες που παρέχονται από άλλα οχήματα σε ακτίνα έως 800 μέτρα, επιπλέον των σημάτων από την υποδομή κυκλοφορίας, για να προειδοποιήσει τους οδηγούς για κινδύνους πολύ νωρίτερα από ό,τι ήταν δυνατόν στο παρελθόν και να προωθήσει αυτές τις προειδοποιήσεις σε άλλα, αντίστοιχα εξοπλισμένα μοντέλα. Το όραμα ενός μέλλοντος χωρίς ατυχήματα, έρχεται επομένως ένα σημαντικό βήμα πιο κοντά.

Σήμερα, η Volkswagen προσφέρει συστήματα υποβοήθησης για μερικώς αυτόνομη οδήγηση με την επωνυμία IQ.Drive. Με το Travel Assist, διαθέσιμο και σε πολύ προσιτά μοντέλα όπως το νέο Polo που θα κυκλοφορήσει αργότερα στο έτος, καθώς και στα Golf, Tiguan, Passat, Arteon, Touareg και ID.3, ID.4, η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 με πλευρική και διαμήκη καθοδήγηση αποτελεί ήδη μέρος της καθημερινότητας, με τον οδηγό να πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς τα συστήματα.

Μεσοπρόθεσμα, με μοντέλα που θα παρουσιαστούν την επόμενη πενταετία, η Volkswagen θα συνεχίσει να προωθεί την αυτόνομη οδήγηση, από το επίπεδο 3 (ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να παρακολουθεί συνεχώς αλλά να είναι δυνητικά σε θέση να παρέμβει) έως το επίπεδο 4 (πλήρως αυτόνομη οδήγηση, δεν απαιτείται η εμπλοκή του οδηγού).

Μακροπρόθεσμα, η Volkswagenθα υλοποιήσει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5, με το αυτοκίνητο να εκτελεί πλήρη διαδρομή χωρίς οδηγό – η μάρκα έχει ήδη παρουσιάσει σχετική επίδειξη με το πρωτότυπο ID.Vizzion. Η ανάπτυξη λογισμικού στο Project House της Volkswagen, θα επιτρέψει στη μάρκα να υλοποιήσει την αυτοκίνηση του μέλλοντος, σε μαζική κλίμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το «ακραίο» VW Golf GTI με τον W12 (+video)
Νέο VW Caddy: Πρακτικότητα van με τεχνολογία και ποιότητα ενός Golf
Συγκριτικό: Volkswagen Golf GTI vs Honda Civic Type R

 

 

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ