Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζει προμηθευτή η Tesla;

Ελλάδα 14:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζει προμηθευτή η Tesla;

ΝΕΑ

Αλλάζει προμηθευτή η Tesla;

ΝΕΑ

Η παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος απαιτεί νέα μηχανήματα τα οποία έχουν κατασκευαστεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό. Στην περίπτωση της Tesla αυτή η αναγκαιότητα είναι ακόμα πιο επιτακτική.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος που η Tesla χρειάζεται ό,τι καλύτερο και σύγχρονο αναφορικά με την παραγωγική διαδικασία και τα μηχανήματα τα οποία υπάρχουν στις γραμμές των εργοστασίων της στις οποίες κατασκευάζονται τα μοντέλα της δεν έχει να κάνει μόνο με τη γενικότερη εικόνα της αλλά και με τον χρόνιο που απαιτείται για αυτό.

Επειδή δεν έχει πολυάριθμα εργοστάσια, απαιτείται η ολοκλήρωση ενός οχήματος στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση και να έχει έσοδα. Η Tesla συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία Idra η οποία ειδικεύεται στη δημιουργία μεγάλων σε διαστάσεις πρεσών που είναι ικανές να δημιουργήσουν σε λίγο χρόνο το πάτωμα και το αμάξωμα ενός οχήματος σε μια ενιαία μονάδα.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, ξεκίνησε τη συνεργασία με την Idra το 2019. Αρχικά, είχε αποταθεί στην αντίστοιχη ελβετική εταιρεία Buhler η οποία, τότε, είχε απορρίψει την πρότασή της. Όμως, τώρα, τα στελέχη της αποφάσισαν να αντιπροτείνουν στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία τη συνεργασία τους και να παρέχουν αυτοί τις γιγαντιαίες πρέσες που χρειάζεται.

Αυτές μπορούν να ασκούν πίεση τουλάχιστον 6.000 τόνων, όπως και οι αντίστοιχες ιταλικές. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τα στελέχη της Tesla εξετάζουν το ενδεχόμενο να στραφούν προς την Buhler καθώς δεν είναι ικανοποιημένοι από την παραγωγική ικανότητα των πρεσών που έχουν εγκατασταθεί στο «Giga Berlin», το νέο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γερμανία.

Advertisement

Προς το παρόν, αυτή η πληροφορία είναι στο επίπεδο της φημολογίας και δεν είναι γνωστό εάν τελικά θα αλλάξει ο προμηθευτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Ανάκληση Tesla για ανταλλακτικά που… δεν υπάρχουν!
Τι περιμένουν χιλιάδες Tesla στη Σαγκάη; (+video)
Σκληρό ντέρμπι μεταξύ Volkswagen και Tesla

Advertisement