Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla θέλει ήδη να επεκτείνει το Gigafactory του Βερολίνου

Ελλάδα 10:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla θέλει ήδη να επεκτείνει το Gigafactory του Βερολίνου

ΝΕΑ

H Tesla θέλει ήδη να επεκτείνει το Gigafactory του Βερολίνου

ΝΕΑ

Το μεγάλο εργοστάσιο της Tesla σε γερμανικό έδαφος, δεν έχει συμπληρώσει παρά μονάχα λίγες εβδομάδες λειτουργίας.

Advertisement
Advertisement

Παρόλα αυτά, οι προθέσεις των Αμερικανών, δείχνουν τη χρησιμότητα του και το πόσο πολύ βοηθά την παραγωγή και τη ζήτηση σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Έτσι λοιπόν  τα σχέδια για το εργοστάσιο του Βερολίνου δείχνουν μεγαλεπήβολα, καθώς η Tesla κατέθεσε και επισήμως αίτηση στον αρμόδιο Δήμο Gruenheide για εξαγορά επιπλέον 247 όμορων στρεμμάτων. Τα σχέδια της μεγάλης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, είναι μεγαλύτερα από αυτά που έχουν ήδη υλοποιηθεί, και οι μελέτες έδειξαν ότι πρέπει να επεκταθεί σημαντικά σε θέματα γης αν θέλει να κατασκευάσει περισσότερες γραμμές παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla δεν κολλάει σε καμία περίπτωση στο οικονομικό και για αυτό ξεκίνησε να τρέχει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ο μικρός Δήμος του Βερολίνου μπορεί να μη στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Elon Musk, ωστόσο η γραφειοκρατία θυμίζει κάτι από… Ελλάδα σε αυτές τις περιπτώσεις, ειδικά στα μάτια των Αμερικάνων που έχουν συνηθίσει αλλιώς στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, όπου οι αντίστοιχες διαδικασίες είναι απλοποιημένες.

Για το λόγο του αληθές, ο Arne Christiani (Δήμαρχος) δήλωσε πως όσο και να θέλουν να βοηθήσουν τη μεγάλη εταιρεία, το συμβούλιο δεν πρόκειται να έχει ολοκληρώσει τις ενέργειες του πριν από το καλοκαίρι του 2023. Συνολικά όλη η γραφειοκρατική διαδικασία θα πρέπει να έχει λάβει τέλος μέχρι το 2025, όπου η Tesla θα μπορεί να βάλει μπρος τα σχέδια της και να μεγαλώσει τις εγκαταστάσεις της σε τέτοιο βαθμό ώστε να έχει πολλαπλασιάσει τις γραμμές παραγωγής, συνεπώς και τον αριθμό των παραγόμενων αυτοκινήτων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος οι παραγγελίες για Tesla Cybertruck για την Ευρώπη
Τελικά τα Tesla πιάνουν πιο εύκολα φωτιά;
Βάλανε χέρι οι Γερμανοί στο Tesla Model Y

Advertisement