Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγή προτεραιοτήτων για τη Lamborghini

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγή προτεραιοτήτων για τη Lamborghini

ΝΕΑ

Αλλαγή προτεραιοτήτων για τη Lamborghini

ΝΕΑ

O ιστορικός Ιταλός κατασκευαστής Lamborghini επικεντρώνεται πλέον κυρίως στην οδική συμπεριφορά των νέων μοντέλων και όχι τόσο στις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Στο παρελθόν, όταν και εφόσον η φίρμα από την Sant’Agata παρουσίαζε ένα νέο μοντέλο, άπαντες λαχταρούσαμε να διαβάσουμε τον πίνακα των τεχνικών χαρακτηριστικών του και κυρίως το χρόνο για το «0-100 χλμ./ώρα» και ποια είναι η τελική του ταχύτητα.

Όμως επανερχόμενοι στο σήμερα, οι υπεύθυνοι εξέλιξης της Lamborghini αλλάζουν στρατηγική, καθώς θεωρούν ότι μεγαλύτερο βάρος για ένα νέο μοντέλο έχουν τα δυναμικά του χαρακτηριστικά και το πως συμπεριφέρεται στο δρόμο. Τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώσει ο υπεύθυνος της ιταλικής φίρμας για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, Francesco Scardaoni, στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης της σκληροπυρηνικής Huracan STO.

Advertisement
Advertisement

O ίδιος δήλωσε ότι ο βασικότερος λόγος για την αλλαγή στρατηγικής είναι η άφιξη και εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης. «Εάν γυρίσουμε πίσω στην προηγούμενη δεκαετία, πολύ πιθανόν οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες για την αξιολόγηση ενός supercar ήταν η τελική ταχύτητα, η επιτάχυνσης και κατόπιν η οδική συμπεριφορά. Με τον καιρό ο παράγοντας «επιτάχυνση» πήρε τα σκήπτρα, αφήνοντας πιο πίσω το θέμα της «τελικής», κάτι που στις ημέρες μας, σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα θεωρείται δεδομένο, λόγω της τεχνολογίας των μοτέρ τους» τόνισε ο Scardaoni μιλώντας σε έγκυρη αυστραλιανή ιστοσελίδα.

Και συμπλήρωσε: «Αυτό που τώρα που κάνει τη διαφορά σε ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων είναι η οδική συμπεριφορά και η οδηγησιμότητά του. Μπορεί να έχεις ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικές επιδόσεις, παράλληλα όμως να μην μπορείς να το χαρείς, λόγω των απότομων αντιδράσεων του πλαισίου. Κάτι που προσπαθούμε στην εταιρεία να εξαλείψουμε, έχοντας ως βασικό στόχο την οδηγική απόλαυση των μοντέλων μας, όπως για παράδειγμα τις Aventador SVJ και Huracan STO».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Lamborghini Urus: Το facelift έρχεται…
Με V12 μοτέρ και ο διάδοχος της Lamborghini Aventador
Πόσο κοστίζει το ρολόι της Lamborghini Huracan STO;

 

Advertisement