Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με V12 μοτέρ και ο διάδοχος της Lamborghini Aventador

Ελλάδα 4:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με V12 μοτέρ και ο διάδοχος της Lamborghini Aventador

ΝΕΑ

Με V12 μοτέρ και ο διάδοχος της Lamborghini Aventador

ΝΕΑ

Η εταιρεία από τη Σάντ’ Άγκατα Μπολονέζε θα ενσωματώσει στο μοντέλο και ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο θα “απογειώσει” τις επιδόσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα μοντέλα που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της Lamborghini είναι, πανθομολογουμένως, η Aventador, η οποία είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας τον Φεβρουάριο του 2011, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Μετά από, σχεδόν, μία δεκαετία, η ιταλική εταιρεία είναι έτοιμη να… αλλάξει σελίδα, μέσω της παρουσίασης του διάδοχου μοντέλου, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει εντός του 2021.

Πρόκειται για ένα γεγονός-τομή στην ιστορία της μάρκας, και ως εκ τούτου το ενδιαφέρον – όπως και οι απορίες –  είναι τεράστιο. “Ψήγματα” στοιχείων με επίκεντρο το νέο supercar έδωσε, σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της εταιρείας, Maurizio Reggiani.

Advertisement
Advertisement

Όπως ξεκαθάρισε το νέο μοντέλο θα «φορά» ένα V12 μοτέρ, ενώ προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τις επιταγές για μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ο θερμικός κινητήρας θα πλαισιώνεται και από ηλεκτρικό κινητήρα. Ακόμη, δεν υπάρχουν τουρμπίνες, με τον ρόλο που διεκπεραίωναν να αναλαμβάνεται από τον ηλεκτροκινητήρα.

Όπως, μάλιστα, άφησε να υπονοηθεί, ο τελευταίος θα εδράζεται στον μπροστινό άξονα. «Αν έχεις τη δυνατότητα να τοποθετήσεις έναν “ηλεκτρικό μπροστινό άξονα”  με σύστημα κατανομής και διαχείρισης της ροπής (torque vectoring), τότε μπορείς να χαρίσεις στο αυτοκίνητο βελτιωμένη πρόσφυση και άριστη κατευθυντικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Πέρα από τις δηλώσεις του αξιωματούχου της Lamborghini, καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως το μοντέλο θα βασίζεται σε ένα monocoque ανθρακονημάτινο πλαίσιο, ενώ ο μπροστινός άξονας θα ενσωματώνει, όχι μία, αλλά δύο ηλεκτρικές μονάδες.

Advertisement

Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν πως το 12κύλινδρο μοτέρ σε διάταξη “V” θα φέρει χωρητικότητα 6,5 λίτρα και θα παράγει 740 ps και 690 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της κίνησης θα φροντίζει ένα 7ταχυτο ατοματο κιβώτιο, το 0-100 χλμ./ώρα θα «έρχεται» σε 2,9 sec, ενώ η τελική θα αντιστοιχεί σε 350 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης:

Επίσημο: Η νέα Lamborghini Huracan STO

Advertisement

Lockdown: Θέμα τα Τέλη Κυκλοφορίας…

Lockdown: Πως μπορείτε να πάτε σε έκθεση ΙΧ και συνεργείο