Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alfa Romeo: Έρχεται η ηλεκτρική Giulia!

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alfa Romeo: Έρχεται η ηλεκτρική Giulia!

ΝΕΑ

Alfa Romeo: Έρχεται η ηλεκτρική Giulia!

ΝΕΑ

H τωρινή γενιά κυκλοφορεί από το 2016 έχοντας αποσπάσει κολακευτικά σχόλια για το πισωκίνητο ταπεραμέντο της. Το οποίο θα περάσει και στην επόμενη γενιά της. Ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Το νέο σύνθημα της Stellantis για την ιταλική εταιρία είναι: «Από το 2024 η Alfa γίνεται Alfa e-Romeo». Ήδη ο γαλλό-ιταλικός όμιλος με αρκετά αμερικανικά σήματα έχει εξαγγείλει επίσημα τα πλάνα του που θέλει αρκετές εταιρίες του να συνεχίζουν αποκλειστικά με μία γκάμα από ηλεκτρικά μοντέλα, αρκετά πριν το τέλος της δεκαετίας.

Συγκεκριμένα, από το 2024 η DS Automobiles θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από το 2026 το ίδιο θα ισχύσει για την Lancia και από το 2027 στο ίδιο τέμπο θα κινηθεί και η Alfa Romeo.

Νωρίτερα, το 2024, η Alfa θα παρουσιάσει τη νέα γενιά της Giulia που θα είναι πλήρως ηλεκτρική, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής ιστοσελίδας auto-motor-und-sport.de.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική Giulia θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της Stellantis. Συγκεκριμένα, στην STL Large που θα υποστηρίζει μπαταρίες με χωρητικότητα από 101 kWh έως 118 kWh με την top έκδοση να προσφέρει αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα.

Η εν λόγω πλατφόρμα προορίζεται για σπορ μοντέλα του ομίλου και υποστηρίζει πισωκίνητη έκδοση με ένα μοτέρ και ισχύ από 150 kW (204 ίππους) έως τετρακίνητες εκδόσεις με δύο μοτέρ και συνδυασμένη απόδοση έως 330 kW (449 ίππους). Σύμφωνα με την Stellantis ο κορυφαίος συνδυασμός θα προσφέρει εκρηκτικές επιδόσεις κα ενδεικτικά το «0-100» δεν θα ξεφεύγει πολύ πάνω από τα δύο δευτερόλεπτα. Εντυπωσιακό.

Advertisement

Ήδη ο ισχυρός άνδρας της Alfa Romeo, o Jean-Philippe Imparato, έχει τοποθετηθεί  για τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας και έχει ξεκαθαρίσει πως προτεραιότητα θα έχει η οδηγική απόλαυση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά παρά την ύπαρξη της βαριάς μπαταρίας.

Advertisement

Ταυτόχρονα, είπε πως η εταιρία του κατασκευάζει αυτοκίνητα και όχι κινητούς υπολογιστές και για αυτό δεν θα υιοθετηθούν υποκατάστατα, όπως ο τεχνητός ήχος. Το κορυφαίο μοντέλο είναι και πάλι μια τετρακίνητη έκδοση Quadrifoglio της Alfa Giulia.

Πέρα από την Giulia, η Alfa Romeo θα προχωρήσει από την επόμενη χρονιά στο λανσάρισμα των Tonale και Brennero ενισχύοντας την SUV γκάμα της και μέχρι να κυκλοφορήσει η νέα γενιά της Stelvio (κάπου το 2023). Επίσης, υπάρχει μία μεγάλη πιθανότητα να επιστρέψουν σπορ μοντέλα όπως οι GTV, Spider και η μικρότερη MiTo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Alfa Romeo: Ετοιμάζει «καυτές» ηλεκτρικές εκδόσεις Quadrifoglio;
Alfa Romeo: Κάθε χρόνο και καινούριο μοντέλο!
Θα επιστρέψει η Alfa Romeo Mito;

Advertisement