Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η κεντρομήχανη Dodge Charger του Fast & Furious 9 σε έκδοση δρόμου

Ελλάδα 9:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η κεντρομήχανη Dodge Charger του Fast & Furious 9 σε έκδοση δρόμου

ΝΕΑ

Η κεντρομήχανη Dodge Charger του Fast & Furious 9 σε έκδοση δρόμου

ΝΕΑ

Η αμερικάνικη εταιρία SpeedKore παρουσίασε μια χειροποίητη κεντρομήχανη Dodge Charger με 715 PS που είναι πιστό αντίγραφο του αυτοκινήτου που πρωταγωνιστεί στο νέο Fast & Furious 9.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι κάτι σπάνιο να βλέπουμε στο δρόμο αντίγραφα αυτοκινήτων που έχουν παίξει στη μεγάλη οθόνη σε κάποιο από τα sequel του Fast & Furious,  όμως η Dodge Charger της SpeedKore είναι μια από τις πιο extreme δημιουργίες που έχει μεταφερθεί από την μεγάλη οθόνη στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το αφεντικό της SpeedKore, Jim Kacmarcik ήταν μια από τις πιο δύσκολες προσπάθειες της εταιρίας έως σήμερα. Το «Hellacious» όπως έχει ονομαστεί το αυτοκίνητο – από την συνένωση του Hellcat και του Furious – κινείται από έναν Hellcat 6.2 V8 ο οποίος είναι τοποθετημένος στο κέντρο του ειδικά διαμορφωμένου και ενισχυμένου πλαισίου. Η αρχιτεκτονική της ανάρτησης είναι διπλά ψαλίδια εμπρός και πίσω ενώ ο V8 κινητήρας έχει συνδυαστεί με ένα εξάρι κιβώτιο από Lamborghini Gallardo μέσω του οποίου οι 715 PS φθάνουν στους πίσω τροχούς. Φυσικά τόσο η εξαγωγή όσο και το σύστημα ψύξης του κινητήρα είναι ειδικά διαμορφωμένα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ενώ αναβαθμισμένα ανάλογα με τις δυνατότητες και τις απαιτήσεις της απόδοσης είναι τα φρένα.

Hellacious FF9

Advertisement
Advertisement

Το αμάξωμα του Hellacious έχει σχεδιαστεί από τον Sean Smith και είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα εκτός από την οροφή που προέρχεται από την κανονική Charger. Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο σε ματ μαύρη απόχρωση που τονίζει το εκρηκτικό ύφος ενώ αντίστοιχο χαρακτήρα έχει και η διαμόρφωση του εσωτερικού με τα μπάκετ καθίσματα, το αλουμινένιο ταμπλό και βέβαια το roll cage. Ο Kacmarcik τονίζει πως στόχος της εταιρίας ήταν να μεταφέρει τη μαγεία του Fast & Furious 9 στην πραγματικότητα και είναι σίγουρο πως με το Hellacious τα καταφέρνει περίφημα.

Hellacious FF9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Dodge Viper αναβιώνει ψηφιακά
Ένα μοναδικό Dodge Viper ACR με ελάχιστα χλμ. (VIDEO)
Dodge Charger “σκορπάει τον τρόμο” σε συνάντηση με supercars (video)