Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακυρώθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ λόγω ανταγωνισμού

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακυρώθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ λόγω ανταγωνισμού

ΝΕΑ

Ακυρώθηκε η Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ λόγω ανταγωνισμού

ΝΕΑ

Μία Έκθεση που τα τελευταία δύο χρόνια την παρακολουθούσαμε κάθε Σεπτέμβρη, ακυρώθηκε εντελώς για το 2024.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ διεξαγόταν Σεπτέμβρη, εν αντιθέσει με πιο πριν που ο Ιανουάριος ήταν ο μήνας που επέλεγαν. Φέτος όμως, δε θα τη δούμε καθόλου, διότι τα δεδομένα άλλαξαν.

Στο Ντιτρόιτ, είδαν την απήχησή τους και το ενδιαφέρον των αυτοκινητοβιομηχανιών να μειώνεται από την πανδημία του COVID-19 και μετά. Θεώρησαν ότι αυτό οφειλόταν εν πολλοίς στην διεξαγωγή της Έκθεσης τον Σεπτέμβριο αντί για τον Ιανουάριο.

Πριν κάποια χρόνια, κάθε νέο έτος που έμπαινε ο κόσμος του αυτοκινήτου έστρεφε την προσοχή του στην Έκθεση του Ντιτρόιτ. Το διεθνές event στην βόρεια πλευρά των ΗΠΑ ήταν η πιο σταθερή Έκθεση κάθε Ιανουάριο και τώρα φαίνεται πως επιστρέφει σε αυτήν τη συνήθεια.

Advertisement
Advertisement

Η πληροφορία διέρρευσε αρχικά από το τοπικό μέσο «Fox2», πριν επιβεβαιωθεί επίσημα από τον εκτελεστικό διευθυντή της Έκθεσης, Ροντ Άλμπερτς. Το λάθος που έκανε όμως το Μέσο του Ντιτρόιτ είναι πως πληροφόρησε ότι η Έκθεση θα γίνει κανονικά τον φετινό Σεπτέμβρη.

Η διοργανώτρια αρχή ήρθε να αναιρέσει την πληροφορία, λέγοντας ότι για το 2024 η Έκθεση Αυτοκινήτου δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου και αντίθετα, θα κάνει restart τον Ιανουάριο του 2025.

Advertisement

Το πρόβλημα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι διοργανωτές πλέον είναι ο ανταγωνισμός. Η Έκθεση Τεχνολογίας CES που διεξαγόταν τις τελευταίες ημέρες στο Λας Βέγκας έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, προσεγγίζοντας κορυφαίους κατασκευαστές και κολοσσούς από τον κόσμο της τεχνολογικής εξέλιξης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι ημερομηνίες έχουν κλείσει και η  Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ θα αναγκαστεί να ανταγωνιστεί αυτήν του Λας Βέγκας το 2025. Το διεθνές event θα λάβει χώρα από τις 10 μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW ενσωματώνει το ChatGPT στα μοντέλα της
Η Mercedes κατέβασε τα… τανκς στο Λας Βέγκας (+video)
Αυτοκίνηση – Electromobility 2023: Πότε ξεκινά