Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BYD: Εργοστάσιο και στην Ευρώπη

Ελλάδα 6:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BYD: Εργοστάσιο και στην Ευρώπη

ΝΕΑ

BYD: Εργοστάσιο και στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Η κινέζικη BYD είναι έτοιμη να χτίσει ένα νέο εργοστάσιο και να μπει δυνατά στη Γηραιά Ήπειρο.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της BYD σύντομα θα είναι γεγονός. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο γερμανικός Τύπος ο οποίος αποκάλυψε ότι οι Κινέζοι επεκτείνονται και μάλιστα έχουν ήδη επιλέξει τη χώρα όπου θα χτίσουν τη νέα τους εγκατάσταση.

Η Ουγγαρία φέρεται να είναι η τοποθεσία που έχει επιλέξει η BYD για την κατασκευή του νέου της εργοστασίου. Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία επεκτείνεται και αποφάσισε να φέρει το όνομα και την παραγωγή της στην κεντρική Ευρώπη.

Δεν πάει περισσότερο από ένας μήνας από όταν δημοσιεύθηκε άρθρο στα μέσα του εξωτερικού που αποκάλυψε τη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν με τον πρόεδρο της BYD, Γουάνγκ Τσουανφού, στα κεντρικά της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Σέντσεν.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η αποκάλυψη που τότε μεταφερόταν περισσότερο ως φήμη, μοιάζει τώρα να επιβεβαιώνεται. Η BYD δεν έκρυψε ποτέ ουσιαστικά ότι ψάχνει μία προσοδοφόρα τοποθεσία στη Γηραιά Ήπειρο και μάλιστα σκόπευε να προχωρήσει σε ανακοίνωση στο τέλος της χρονιάς.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Στέλα Λι έδωσε ουσιαστικά την πληροφορία τον περασμένο Φεβρουάριο, λέγοντας ότι θέλουν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα στην Ευρώπη και κοίταζαν το κατά πόσο αυτό θα είναι ωφέλιμο.

Advertisement

Η ουγγρική κυβέρνηση ωστόσο, δεν απάντησε άμεσα στο αίτημα των Κινέζων. Η αγορά τους φτάνει σε μεγάλες χώρες όπως, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία,  Ισπανία, αλλά και Σκανδιναβικές και αυτό εγείρει άλλες ανησυχίες.

Η Ουγγαρία πάντως, δεν είναι τυχαία επιλογή για την BYD. Υπενθυμίζουμε ότι ο κατασκευαστής διαθέτει ένα εργοστάσιο ηλεκτρικών λεωφορείων εκεί το οποίο υπάρχει και λειτουργεί από το 2016.

Advertisement

Εκτός αυτού, κολοσσοί της αυτοκίνησης όπως Mercedes-Benz, Audi, BMW και Suzuki έχουν εργοστάσια στην Ουγγαρία.

Γιατί οι Κινέζοι να θέλουν να λείπουν από το… επίκεντρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BYD απειλεί την Tesla!
To BYD Seal U στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου
Κινέζοι εναντίον όλων: Νέο SUV της BYD με 680 άλογα!

Advertisement