Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτόνομο concept ετοιμάζει η BMW

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτόνομο concept ετοιμάζει η BMW

ΝΕΑ

Αυτόνομο concept ετοιμάζει η BMW

ΝΕΑ

Η βαυαρική εταιρία ετοιμάζει ένα πρωτότυπο concept car με αυτόνομη τεχνολογία, το οποίο θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στο χρόνο και στο πλαίσιο του εορτασμού ενός αιώνα BMW.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το 2016 θα είναι η χρονιά της BMW, τουλάχιστον από επετειακής άποψης αφού ήδη οι ιθύνοντες της εταιρίας ετοιμάζουν πολλά και διάφορα για να γιορτάσουν τον πρώτο αιώνα της μάρκας. Μάλιστα, ο Ian Robertson, υπεύθυνος στον τομέα πωλήσεων και μάρκετινγκ, είπε πως ετοιμάζουν ένα αυτόνομο concept που δεν θα έχει καν τιμόνι και πεντάλ και που θα κινείται εντελώς στον αυτόματο (και φυσικά αυτόνομα).

Σε εκδήλωση που έγινε στο Λονδίνο ο Robertson δεν παρέλειψε να τονίσει τα ζητήματα που θα προκύψουν από την επόμενη δεκαετία π.χ. όταν ένα φορτηγό βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με ένα άλλο αυτοκίνητο, τότε το λογισμικό τι θα κάνει; Θα αποφασίσει να επέλθει η σύγκρουση ή θα προσπαθήσει να την αποφύγει με κίνδυνο την εμπλοκή με άλλο όχημα ή ακόμη και με ένα πεζό; Όλα αυτά τα ζητήματα και πολλά άλλα θα προβληθούν μέσα από ένα high-tech πρωτότυπο, για το οποίο μιλάμε.

Advertisement
Advertisement

Να υπενθυμίσουμε πως το φθινόπωρο ο Peter Schwarzenbauer (διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο BMW) είχε πει μεταξύ άλλων, πως το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των premium εταιριών θα εξαρτηθεί από την ευελιξία τους να προσφέρουν μία σειρά επιλογών μετακίνησης που ξεφεύγει από τη συμβατική λογική πώλησης αυτοκινήτων. Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον τα αυτόνομα οχήματα θα μπορούσαν να καλύψουν τις αγορές των ταξί, των λιμουζινών αλλά και του car sharing, όπου «κοινόχρηστα» οχήματα θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν περισσότερους του ενός ανθρώπους.