Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Toyota δεν είναι και τόσο… Toyota (+video)

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Toyota δεν είναι και τόσο… Toyota (+video)

ΝΕΑ

Αυτό το Toyota δεν είναι και τόσο… Toyota (+video)

ΝΕΑ

Το κόνσεπτ που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2016 και δεν πέρασε ποτέ στην παραγωγή, επανεμφανίστηκε στην ίδια Έκθεση το 2024. Τί συνέβη;

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο Toyota S-FR αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ μίας ομάδας φοιτητών που σπουδάζουν στο Κολέγιο Αυτοκινήτου της Σαϊτάμα. Είναι επί της ουσίας μία ρέπλικα εκείνου του κόνσπετ της Toyota αλλά σε μορφή roadster, σαν να βλέπεις ένα τροποποιημένο Mazda MX-5 NC.

Ορισμένα βασικά μέρη του αμαξώματος είναι ίδια με το MX-5 σε αυτό το S-FR, όπως το παρμπρίζ, οι καθρέφτες, οι πόρτες και η προσθαφαιρούμενη οροφή. Όλα τα άλλα μέρη του όμως έχουν επανασχεδιαστεί, ώστε να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο κόνσεπτ της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Οι στρογγυλοί προβολείς LED μπροστά προέρχονται από την MINI, η μάσκα είναι custom και το καπό εργοστασιακό Mazda. Η μεγάλη γρίλια της μάσκας, ο διαχύτης και η τροποποιημένη πίσω αεροτομή είναι ξεκάθαρα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού κόνσεπτ, Toyota S-FR.

Στο εσωτερικό, η ομάδα φοιτητών πρόσθεσε μπάκετ καθίσματα και τιμόνι aftermarket, αφαιρώντας από παντού το σήμα της Mazda.

Advertisement

Μηχανικές τροποποιήσεις μάλλον δεν έχουν γίνει, καθώς οι φοιτητές δεν ανέφεραν κάτι σχετικά. Ωστόσο, είναι πιθανό να έχει χαμηλωθεί η ανάρτηση, διότι φαίνεται να έχει μειωθεί η απόσταση από το έδαφος. Τέλος, οι ζάντες της Work ενσωματώνονται όμορφα στο σύνολο.

Η αμφιλεγόμενη αυτή μετατροπή του MX-5 NC σε ένα κόνσεπτ που δεν είδαμε ποτέ να γίνεται μοντέλο παραγωγής, μας δείχνει τί θα γινόταν άμα συνεργάζονταν Mazda και Toyota.

Advertisement

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο από αυτό των σπουδαστών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To καινούργιο Mazda MX-5 μπορεί να είναι έτσι
Mazda MX-5: Η εξέλιξη του «Jinba-Ittai»
Ηλεκτρικό MX-5: Ο «πονοκέφαλος» των μηχανικών της Mazda