Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το κόνσεπτ είναι μία πανσιόν με τροχούς!

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το κόνσεπτ είναι μία πανσιόν με τροχούς!

ΝΕΑ

Αυτό το κόνσεπτ είναι μία πανσιόν με τροχούς!

ΝΕΑ

Μερικοί πιστεύουν πως κάπως έτσι θα είναι τα αυτοκίνητα στο μέλλον. Το σίγουρο είναι πως η πρώτη ιδέα υπάρχει.

Advertisement
Advertisement

Η Belmond Ltd είναι μία εταιρεία που προσφέρει φιλοξενία, αναψυχή και πολυτέλειες. Ένας σχεδιαστής από το Κολέγιο Σχεδιασμού ArtCenter φέρεται να έχει σκεφτεί πως μπορούν τέτοιες υπηρεσίες να προσφέρονται και πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Μέχρι τώρα, η Belmond ξεχώριζε για τις φιλοξενία και τις υπηρεσίες της σε ξενοδοχεία, τρένα, εστιατόρια και κρουαζιέρες. Αν όμως ήταν να κάνει κάτι παρόμοιο με αυτοκίνητα, θα έπρεπε να συνεργαστεί με μία μάρκα premium αυτοκινήτων.

Στη φαντασία του σχεδιαστή, αυτή θα είναι η Mercedes. Το ιδανικό θα ήταν το αυτοκίνητο που θα διατεθεί για μία τέτοια κατασκευή να είναι 100% αυτόνομο, αλλά αυτό προς το παρόν απέχει.

Advertisement
Advertisement

Αυτό από μόνο του μας κάνει να υπολογίζουμε ότι το κόνσεπτ που έχει δημιουργήσει ο σχεδιαστής, Άρια Κάνι θα αργήσει να γίνει μοντέλο παραγωγής. Αν ποτέ γίνει…

Ο Κάνι παρουσίασε αυτό το κόνσεπτ σε μακέτες, λόγω ενός πρότζεκτ πάνω στο οποίο δουλεύει και φυσικά το αποτέλεσμα μαγνητίζει τα βλέμματα.

Advertisement

Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτή η πανσιόν σε τροχούς μπορεί να προσφέρει τόσο την μετακίνηση των επιβατών, όσο και τις σχετικές ανέσεις. Ιδανικό ουσιαστικά για όσους τους κουράζουν οι πολύωρες διαδρομές.

Το συγκεκριμένο κόνσεπτ είναι στην πραγματικότητα ψηφιακό, δεν έχει κατασκευαστεί από κάποια αυτοκινητοβιομηχανία, ανεξάρτητα που βλέπουμε το σήμα της Mercedes πάνω του.

Advertisement

Σύμφωνα με τον σχεδιαστή, έχει αυτόνομη οδήγηση 5ου Επιπέδου, εναλλασσόμενη μπαταρία, καθίσματα που γίνονται κρεβάτι, άπλετο χώρο για φαγητό ή για δουλειά γραφείου και υπηρεσίες room service.

Εξωτερικά, ο Άρια Κάνι ήθελε να σχεδιάσει κάτι μοναδικό και το πέτυχε. Το συγκεκριμένο κόνσεπτ είναι πέρα για πέρα φουτουριστικό και μας θυμίζει περισσότερο κάτι που έχει έρθει από το μακρινό μέλλον.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι περισσότερο δωμάτιο πανσιόν παρά καμπίνα αυτοκινήτου, χάρη στους χώρους που εξασφαλίζει, ώστε να μπορεί κανείς να φάει, να πιει ή να κάνει τη δουλειά του σε υπολογιστή φερ ειπείν.

Θα το δούμε κάποια στιγμή ως μοντέλο παραγωγής ή δεν θα ενδιαφερθούν ποτέ για κάτι τέτοιο Mercedes και Belmond;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes φέρνει το επόμενο στάδιο της τεχνητής νοημοσύνης
Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am
Η Mercedes κατέβασε τα… τανκς στο Λας Βέγκας (+video)