Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό το Charger μπορεί να είναι ο ηλεκτρικός General Lee των Dukes

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό το Charger μπορεί να είναι ο ηλεκτρικός General Lee των Dukes

ΝΕΑ

Αυτό το Charger μπορεί να είναι ο ηλεκτρικός General Lee των Dukes

ΝΕΑ

Η Stellantis πρόκειται να λανσάρει το 2025 το ηλεκτρικό Dodge Charger. Τι θα λέγατε όμως αν το βλέπαμε στη μορφή του General Lee;

Advertisement
Advertisement

Το Dodge Charger του 1969 ως General Lee έγραψε ιστορία με χρυσά γράμματα στην τηλεόραση μέσω της εμβληματικής σειράς «Dukes of Hazzard». Μόλις 300 πανομοιότυπα κατασκευάστηκαν για χάρη των γυρισμάτων.

Η σειρά προβλήθηκε από το 1979 μέχρι το 1985. Εκείνη την εποχή, το μοναδικό Charger παραγωγής ήταν προσθιοκίνητο με 4κύλινδρο κινητήρα.

Η παραγωγή του σταμάτησε το 1987 και δεν το είδαμε ξανά σε αυτή τη μορφή, ούτε αγαπήθηκε το ίδιο μετέπειτα στην προσπάθεια που έκανε η Chrysler να το επαναφέρει.

Advertisement
Advertisement

Πλέον, έχουμε 2024 και η επόμενη γενιά του Dodge Charger αναμένεται το 2025 και θα είναι ένα ηλεκτρικό τρίθυρο κουπέ. Το design του συνολικά θυμίζει ιδιαίτερα το μοντέλο του 1969. Ναι, αυτό που πρωταγωνίστησε στο «Dukes of Hazzard».

Από εκεί και πέρα ο Τίμοθι Άντρι Εμάνουελ σχεδίασε μέσω εικονικής πραγματικότητας το επόμενο Dodge Charger με το εμβληματικό look του General Lee. Κάθε λεπτομέρεια, από αυτήν την απόχρωση του πορτοκαλί, μέχρι τις σχεδιαστικές λεπτομέρειες και το 01 στις πόρτες είναι ίδια με την εμφάνιση του Charger της σειράς.

Advertisement

Η Stellantis έχει λίγο καιρό τώρα που ανακοίνωσε ορισμένα χαρακτηριστικά του νέου, ηλεκτρικού Dodge Charger. Και αν αυτό… ξενερώνει κάπως τους petrolheads και λάτρεις των muscle cars, τότε πρέπει να γνωρίζουν ότι το νέο Charger θα διατεθεί και ως υβριδικό χάρη στη νέα STLA Large πλατφόρμα της Stellantis.

Advertisement

Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα κάτω από το καπό του αμερικανικού μοντέλου να δούμε τον 6κύλινδρο twin-turbo Hurricane των 3,0 λίτρων με απόδοση 540 ίππων που θα αποτελεί την «καρδιά» του αγροτικού Ram 1500 από το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κι όμως, είναι Dodge Charger!
Η νέα πλατφόρμα της Stellantis αλλάζει τα δεδομένα (+video)
Η συμφωνία του αιώνα για την Stellantis