Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το ηλεκτρικό Toyota MR2;

Ελλάδα 19:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό θα είναι το ηλεκτρικό Toyota MR2;

ΝΕΑ

Αυτό θα είναι το ηλεκτρικό Toyota MR2;

ΝΕΑ

H Toyota, αν και το σκέφτεται, δεν σταματά να κάνει σχέδια για ηλεκτρικά μοντέλα. Και το MR2 θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Advertisement
Advertisement

Η είσοδος της Toyota στην καθαρή ηλεκτροκίνηση γίνεται με αργά αλλά σταθερά βήματα, με την εταιρία να έχει ήδη παρουσιάσει κάποια πρωτότυπα τα οποία σταδιακά θα βγουν στην παραγωγή.

Μέσα σε αυτά τα σχέδια είναι και η αναβίωση του MR2. Ένα ιστορικό όνομα για την εταιρία, που αφορούσε ένα σπορ δίθυρο ανοιχτό μοντέλο, το οποίο βγήκε σε τρεις γενιές στην παραγωγή. Με κύριο χαρακτηριστικό την τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο και την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Η αναβίωση του MR2 είναι προς το παρόν ένα μελλοντικό σχέδιο για την Toyota, όμως κάποιοι ανεξάρτητοι σχεδιαστές έχουν δώσει ήδη την δική τους εκδοχή.

Advertisement
Advertisement

Ένας από αυτούς με το όνομα automotive.diffusion ανέβασε στο Instagram μία ψηφιακής έμπνευσης εκδοχή του αυτοκινήτου της Toyota, στο οποίο διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του, όπως τις δύο θέσεις και την ανοιχτή οροφή.

Το σχέδιο έχει αρκετό ενδιαφέρον και διατηρεί πολλά στοιχεία από την σχεδιαστική γλώσσα της Toyota και της Lexus.

Advertisement

Πρόκειται για ένα δίθυρο κουπέ με μεγάλο εμπρός καπό και μικρούς προβόλους, αφήνοντας υπόνοια ότι ο κινητήρας βρίσκεται και πάλι τοποθετημένος στο πίσω μέρος.

Advertisement

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν η Toyota θα προχωρήσει στην παραγωγή του MR2 της ηλεκτρικής εποχής, καθώς ήδη υπάρχει στην γκάμα της η GR86.

Όμως οι φανατικοί φίλοι της εταιρίας θα ήθελαν πολύ να δουν και πάλι ένα μικρό και ικανό σπορ μοντέλο από την Toyota, οπότε ίσως να μην απέχουμε και πολύ από ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota θα καθυστερήσει τα ηλεκτρικά της
Η Toyota προσφέρει προστασία κλοπής του καταλύτη
Κυψέλες καυσίμου για το Toyota Hilux

Advertisement