Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο SUV της Mitsubishi

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο SUV της Mitsubishi

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο SUV της Mitsubishi

ΝΕΑ

Σαν άλλο πρωθύστερο, η Mitsubishi αποκάλυψε το νέο SUV μοντέλο της χωρίς, ωστόσο, να ανακοινώσει την ονομασία του.

Advertisement
Advertisement

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ορίσει η Mitsubishi, το καινούργιο μοντέλο της θα παρουσιαστεί επίσημα στις 10 Αυγούστου, δηλαδή σε λίγές ημέρες από σήμερα.

Ωστόσο, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας αποφάσισαν να αποκαλύψουν το νέο SUV όχημά της σε μια εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε αποκλειστικά γι’ αυτό τον σκοπό.

Η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε στην Ινδονησία καθώς το αυτοκίνητο προορίζεται κυρίως για τις χώρες της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ΕΕΝΑ ή ΑSEAN). Αυτό σημαίνει ότι πρωτίστως προορίζεται για τις αγορές αυτών, κατά βάση.

Advertisement
Advertisement

Οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας δεν αποκάλυψαν την ονομασία του αυτοκινήτου το οποίο το προσδιόρισαν με τη φράση «Το καινούργιο SUV». Αυτή, αναμένεται να ανακοινωθεί κατά την επίσημη παρουσίασή του (10 Αυγούστου, όπως προγράψαμε).

Σχεδιαστικά, το αμάξωμα του νέου μοντέλου έχει στοιχεία από το πρωτότυπο XFC το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για μοντέλο παραγωγής, δεν υπάρχουν οι εντυπωσιακοί τροχοί, η διαμόρφωση των φωτιστικών σωμάτων και των προφυλακτήρων του πρωτότυπου.

Advertisement

Το καινούργιο όχημα της Mitsubishi έχει διαστάσεις οι οποίες το κατατάσσουν στην κατηγορία των compact SUV, αναφορικά με τα ειωθότα της Ευρώπης. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το μήκος του φτάνει τα 4.390 χλστμ., το πλάτος του 1.810 χλστμ. και το ύψος του τα 1.660 χλστμ.

Ο κινητήρας του είναι ατμοσφαιρικός και έχει χωρητικότητα 1,5 λίτρα. Σύμφωνα με τη Mitsubishi, η μέγιστη απόδοσή του είναι 105 ίπποι και θα συνδυάζεται με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης (CVT).

Advertisement

Θα είναι εμπροστοκίνητο αλλά έχει σύστημα παραμετροποίησης της απόδοσης της ροπής προς τους τροχούς το οποίο θα διαθέτει τέσσερις διαφορετικές επιλογές («Normal», «Gravel», «Mud» και «Wet») για να έχει τη μέγιστη δυνατή πρόσφυση σε κάθε περίσταση.

Προς το παρόν, δηλαδή ούτε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Mitsubishi δεν έχει αποκαλύψει φωτογραφίες από το εσωτερικό του. Πάντως, τα στελέχη της δηλώνουν ότι θα είναι ευρύχωρο και ότι θα έχει καλό επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει ηχοσύστημα της Yamaha.

Advertisement

Το νέο μοντέλο της εταιρείας θα κατασκευάζεται στην Ινδονησία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν στις δέκα χώρες που απαρτίζουν την ΕΕΝΑ από τον προσεχή Νοέμβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mitsubishi L200 (+ video)
Το πρόγραμμα Challenge 2025 της Mitsubishi
Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!