Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!

ΝΕΑ

Ναι, το νέο Mitsubishi Colt μοιάζει με… Clio!

ΝΕΑ

Η προαναγγελθείσα επιστροφή της Mitsubishi στα δημοφιλή supermini, είναι πλέον γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Οι ομοιότητες με το πρόσφατα ανανεωμένο Renault Clio, δεν θα μπορούσαν να κρυφτούν.

Ούτε επιχείρησε ποτέ κάποια από τις συνεργαζόμενες εταιρείες, ν’ αρνηθεί τη σύμπραξη για την επιστροφή της Mitsubishi σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία, όπου το Colt έχει γράψει τη δική του ιστορία της προηγούμενες δεκαετίες.

Όπως και στην περίπτωση του Clio, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλά, με το ιαπωνικό «μικρό» να διακρίνεται κι αυτό για τη σχεδιαστική του φρεσκάδα, τις μοντέρνες γραμμές και τη σπορτίφ διάθεσή του.

Advertisement
Advertisement

Ανεπαίσθητες, σε σχέση με το γαλλικό μοντέλο, φαίνεται να είναι και οι διαφορές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου το λογότυπο της Mitsubishi, είναι μάλλον αυτό που αποσαφηνίζει ότι πρόκειται για το Colt.

Advertisement

Κινητήρες: Στην κορυφή η υβριδική έκδοση
Για την ώρα, η Mitsubishi έχει ανακοινώσει τρία μηχανικά σύνολα, που θα εφοδιάζουν το νέο Colt. Στη βάση συναντάμε τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό 1.000άρη των 66 ίππων, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, είναι η υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του, με απόδοση 90 ίππων, η οποία συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Στην κορυφή της γκάμας, βρίσκεται η υβριδική έκδοση των 1,6 λίτρων (μπαταρία 1,2 kWh), με συνδυαστική ισχύ 141 ίππων. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο, σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση και είναι η μοναδική έκδοση με δισκόφρενα εμπρός και πίση.

Advertisement

Η παραγωγή του νέου Mitsubishi Colt, θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο εργοστάσιο της Renault, στην Προύσα της Τουρκίας και το λανσάρισμα του αυτοκινήτου αναμένεται να γίνει αργότερα, το φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αρχές καλοκαιριού το νέο Mitsubishi Colt
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Clio
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Renault Clio