Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο e.Go που θα φτιάχνεται στην Ελλάδα

Ελλάδα 9:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο e.Go που θα φτιάχνεται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο e.Go που θα φτιάχνεται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Νέο ενδιαφέρον αναμένεται στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών πόλης, καθώς η γερμανική εταιρεία αποκάλυψε το ιδιαίτερο e.wave X.

Advertisement
Advertisement

Αυτό εκτός από σχεδιαστικό ενδιαφέρον μας αφορά και λίγο παραπάνω και για ακόμη έναν λόγο…

Πάνε αρκετοί μήνες από τότε που η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε το e.Go life, ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με περιορισμένες όμως δυνατότητες και μέτρια αισθητική εικόνα. Η… crossover παραλλαγή του όμως έρχεται να φουντώσει το ενδιαφέρον σε μία κατηγορία που δε θα λέγαμε κιόλας ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Όμορφο, μικρό αμιγώς ηλεκτρικό, με καλή αυτονομία και φινετσάτη εμφάνιση δεν συναντάς εύκολα και μάλιστα να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Το e.wave X λοιπόν που αποκαλύφθηκε με… πρεσβευτή τον πασίγνωστο ποδοσφαιριστή Neymar, διαθέτει τις απαραίτητες στυλιστικές πινελιές ώστε να θεωρηθεί ένα λιλιπούτειο crossover, όπως ράγες οροφής, προστατευτικά πλαστικά στους θόλους και στρογγυλούς προβολείς ομίχλης. Στο εσωτερικό η ενιαία ψηφιακή οθόνη μεγέθους 23 ιντσών είναι που ανεβάζει την ποιότητα και ξεχωρίζει σε σχέση με το e.GO που είδαμε πριν από ένα χρόνο, ενώ είναι τετραθέσιο, δίνοντας τη δυνατότητα για δύο επιβάτες στο πίσω μέρος ακόμη και αν είναι στριμωγμένοι.

Μία ακόμη μεγάλη αναβάθμιση έχει να κάνει με την αυτονομία του e.wave X, καθώς αυτή μπορεί να φθάσει τα 240 χιλιόμετρα βάση μετρήσεων και σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 109 ίππων (80 kW) και η κίνηση μεταδίδεται στον πίσω άξονα, ενώ υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση (σε 11άρι φορτιστή). Είναι δηλαδή ένα αξιοπρεπέστατο ηλεκτρικό μικρό που προορίζεται για εργαλείο πόλης, χωρίς να υστερεί σε ποιότητα ή ασφάλεια, με την τιμή αγοράς να εκτιμάται πως θα είναι κοντά στις 25.000 ευρώ.

Advertisement

Αυτό που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον το γερμανικό e.wave X, είναι πως η εταιρεία έχει ήδη προαναγγείλει τις προθέσεις της για να παράγει ένα μικρό ηλεκτρικό στη χώρα μας. Πολύ πιθανό δηλαδή να δούμε το αμέσως προσεχές διάστημα το… αγαπημένο μικρό του Neymar, να είναι made in Greece, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τιμή αγοράς του, τα οφέλη σε θέσεις εργασίας αλλά και τόνωση της ελληνικής βιομηχανίας που δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας της.  Λέτε μαζί με τη e.wave X να έρθει και ο Βραζιλιάνος προς τα μέρη μας;

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Next e.Go: Η ενδιαφέρουσα ιστορία του κατασκευαστή που έρχεται Ελλάδα!
Εργοστάσιο και στη Βουλγαρία για τα Next E.Go Mobile;
Πρεμιέρα στη ΔΕΘ για το ηλεκτρικό Next.e.Go Life!