Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το μέλλον της Jaguar Land Rover

Ελλάδα 18:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το μέλλον της Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Αυτό είναι το μέλλον της Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Ριζικές αλλαγές τόσο για τη Jaguar όσο και τη Land Rover, οι οποίες ετοιμάζουν μια σειρά από ολοκαίνουρια ηλεκτρικά μοντέλα, με προηγμένο design και καινοτόμες τεχνολογίες.

Advertisement
Advertisement

Το μέλλον της Jaguar και της Land Rover γνωστοποίησε o Διευθύνων Σύμβουλος της JLR, Thierry Bolloré, στο πλαίσιο της παρουσίασης της παγκόσμιας στρατηγικής της εταιρείας.

Βασικός πυλώνας του μεγαλεπήβολου σχεδίου το οποίο παρουσιάστηκε υπό την κωδική ονομασία “Reimagine”, είναι ο εξηλεκτρισμός αμφότερων των εταιρειών, οι οποίες θα βασιστούν σε διαφορετικές αρχιτεκτονικές και θα μετεξελιχθούν σε δύο ξεχωριστές οντότητες.

Περί Land Rover ο λόγος, εντός της επόμενης πενταετίας θα λανσαριστούν έξι (6) αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα αφορούν την οικογένεια των Range Rover, Discoveryκαι Defender. Το πρώτο αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων υπό το σήμα της Land Rover θα καταφτάσει το 2024, ενώ μέχρι το 2030 αναμένεται να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη θα αξιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τόσο την επερχόμενη πλατφόρμα Modular Longitudinal Architecture (MLA), η οποία υποστηρίζει αφενός ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα και αφετέρου ήπια υβριδικά, όσο και την πλατφόρμα Electric Modular Architecture (ΕΜΑ), η οποία δίνει προτεραιότητα στις ηλεκτρικές τεχνολογίες.

Οι εξελίξεις για τη Jaguar θα είναι πιο ραγδαίες, καθώς στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι να την έχουν μετασχηματίσει σε μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα μέχρι τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, τα μοντέλα της θα φέρουν «συναισθηματική» σχεδίαση και θα ενσωματώνουν καινοτόμες τεχνολογίες. Στη νέα, επερχόμενη γκάμα των μοντέλων δεν θα συμπεριλαμβάνεται το νέο premium σεντάν Jaguar XJ, με τη συγκεκριμένη ονομασία, ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για κάποιο άλλο μοντέλο.

Jaguar I-Pace

Advertisement

Μέχρι να ολοκληρωθεί ο ηλεκτρικός μετασχηματισμός αμφότερων των εταιρειών (2030), η JLR επιθυμεί το 60% των πωλήσεών της να αντιστοιχεί σε αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η δημιουργία, ωστόσο, ενός καθεστώτος με μηδενικές εκπομπές CO2, ωστόσο, δεν αφορά μόνο τα μοντέλα της γκάμας της JLR. Αδιαπραγμάτευτος στόχος της εταιρείας είναι να εξασφαλιστεί μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα τόσο στις αλυσίδες εφοδιασμού όσο και τις δραστηριότητές της, μέχρι το 2039. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να στραφεί στις κυψέλες καυσίμου (υδρογόνο). Η εξέλιξη βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, ενώ εντός των επόμενων 12 μηνών αναμένεται να δούμε και κάποια πρωτότυπα σχετικής τεχνολογίας.

Η JLR, τέλος, αναμένεται να επιδιώξει τη σύναψη συνεργασιών με ηγέτες της βιομηχανίας, σε τομείς όπως είναι οι καθαρές μορφές ενέργειας, οι διασυνδεδεμένες υπηρεσίες και η ανάπτυξη λογισμικού.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Η E-Type V12 του 1971αξίζει την προσοχή κάθε συλλέκτη Jaguar (VIDEO)
Πρώτη δοκιμή: Land Rover Discovery Sport P300e PHEV
Η Jaguar και το δημιουργικό ταλέντο στη νέα καμπάνια της F-PACE