Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η E-Type V12 του 1971αξίζει την προσοχή κάθε συλλέκτη Jaguar (VIDEO)

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η E-Type V12 του 1971αξίζει την προσοχή κάθε συλλέκτη Jaguar (VIDEO)

ΝΕΑ

Η E-Type V12 του 1971αξίζει την προσοχή κάθε συλλέκτη Jaguar (VIDEO)

ΝΕΑ

Έχει το παρατσούκλι «The Beast», η απόδοσή της βασίζεται σε ένα V12 του 1971 και ονομάστηκε «η ταχύτερη Jaguar E-Type στον κόσμο».

Advertisement
Advertisement

Για να μάθει κανείς πόσο κοστίζει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον πωλητή, την Hampson Auctions για να το μάθει.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε εδώ, αξίζει την προσοχή κάθε σοβαρού συλλέκτη Jaguar. Έχει στο ενεργητικό τους περισσότερες από 52 νίκες και συνολικά 87 τερματισμούς μέσα στην πρώτη τριάδα, σε διάστημα αγωνιστικής δραστηριότητας 13 ετών, με την Rob Geere Racing να υποστηρίζει τον Malcolm Hamilton σε όλη αυτή τη διάρκεια της αγωνιστικής εμπλοκής. Το αυτοκίνητο κυριάρχησε στην κατηγορία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και αποσύρθηκε μετά από ατύχημα στο Oulton Park το 2001. Στη συνέχεια, αποσυναρμολογήθηκε και τοποθετήθηκε σε αποθήκη πριν τελικά πωληθεί στον τωρινό ιδιοκτήτη, ο οποίος πέρασε το χρόνο του επαναφέροντας το αυτοκίνητο στην παλιά του δόξα.

Advertisement
Advertisement

Η ισχύς προκύπτει από έναν κινητήρα V12 7,3 λίτρων, τοποθετημένο 15 εκατοστά χαμηλότερα και πιο πίσω από ότι στο μοντέλο παραγωγής, με συμπίεση στους κυλίνδρους 13: 1 και έξι διπλά καρμπυρατέρ Weber. Έχει απόδοση 750 ίππων και μέγιστη τιμή ροπής 922 Nm, ενώ σύμφωνα με τον πωλητή, μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 241 χλμ./ώρα μόλις σε 8,0 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, ξεπερνάει τα 290 χλμ./ώρα. Εκτός από τον ισχυρό κινητήρα το «The Beast» διαθέτει δισκόφρενα της AP Racing 15 ιντσών σε όλους τους τροχούς, με μπροστινές δαγκάνες εξαπίστονες και ανεξάρτητη ανάρτηση. Το video που ακολουθεί δείχνει το αυτοκίνητο σε δράση, με πολύ ωραία (και ταιριαστή) μουσική.

Διαβάστε ακόμα:
Jaguar E-Type του ’64 με V8 κινητήρα 5.0 λίτρων της Ford
Η Jaguar και το δημιουργικό ταλέντο στη νέα καμπάνια της F-Pace
H JLR συνεχίζει την έρευνα για τις πλατφόρμες από συνθετικά υλικά

Advertisement