Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το Κινέζικο «copy-paste» του Land Rover Defender

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το Κινέζικο «copy-paste» του Land Rover Defender

ΝΕΑ

Αυτό είναι το Κινέζικο «copy-paste» του Land Rover Defender

ΝΕΑ

Την παλιά τέχνη της αντιγραφής που γνωρίζουν τόσο καλά επιστρατεύουν και πάλι οι Κινέζοι για να σταθούν απέναντι στα πιο εμβληματικά ονόματα της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Η Polestones Automobiles, ένα σχετικά άγνωστο όνομα στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, μόλις αποκάλυψε το πρώτο της μοντέλο, το Polestones 01.

Το Polestones 01 διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μια εξαθέσια διαμόρφωση με μήκος 5.050 χιλιοστά ή μια επταθέσια έκδοση με μήκος 5.295 χιλιοστά.

Έχει πλάτος 1.980 χιλιοστά (77,9 ίντσες), ύψος 1.869 χιλιοστά και μεγάλο μεταξόνιο 3.010 χιλιοστά.

Advertisement
Advertisement

Είναι αξιοσημείωτο ότι το μήκος και το μεταξόνιο του Polestones 01 μοιάζουν πολύ με αυτά του Land Rover Defender 130, γεγονός που υποδηλώνει κάποια σχεδιαστική έμπνευση από αυτό το εμβληματικό off-roader.

Αρχικά είχε παρουσιαστεί ως Jishi 01 νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά τώρα πρόκειται να διατεθεί στην αγορά υπό το εμπορικό σήμα Polestones, μια νέα θυγατρική της BAIC.

Advertisement

Από το πλάι, το Polestones 01 έχει εκπληκτική ομοιότητα με το Defender 130, αν και δεν έχει υπερβολικά μεγάλο πίσω πρόβολο.

Προχωρώντας προς τα εμπρός, τα σχεδιαστικά στοιχεία του 01 θυμίζουν κάπως το Lexus GX που παρουσιάστηκε πρόσφατα, με παρόμοια διαμορφωμένους προβολείς και μια μεγάλη μαύρη μάσκα.

Advertisement

Στο πίσω μέρος, το δημιούργημα της Polestones παρουσιάζει εντυπωσιακά πίσω φώτα LED και την ρεζέρβα πάνω στην πόρτα.

Στο εσωτερικό πάντως υπάρχουν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που τραβούν την προσοχή. Συγκεκριμένα, ένας συμπαγής χώρος κουζίνας έχει ενσωματωθεί έξυπνα στην πίσω πόρτα, με βρύση, επαγωγική κουζίνα και άφθονο αποθηκευτικό χώρο για πιάτα, μπολ και σκεύη.

Στο ταμπλό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων, μία κάθετη οθόνη infotainment που θυμίζει Tesla, και δύο θέσεις για ασύρματη φόρτιση που -και πάλι- θυμίζουν Tesla.

Advertisement

Το εσωτερικό διαθέτει επίσης ένα χαρακτηριστικό τιμόνι με δύο ακτίνες και πλούσιες δερμάτινες επενδύσεις.

Από τις πρώτες εικόνες φαίνεται ότι η πίσω σειρά θα έχει αποκλειστικά δύο καθίσματα, ενώ θα υπάρχει και μία μεγάλη οθόνη για τους πίσω επιβάτες που θα κατεβαίνει από την οροφή.

Τόσο τα καθίσματα της πρώτης όσο και της δεύτερης σειράς είναι εξοπλισμένα με λειτουργίες θέρμανσης και μασάζ για πρόσθετη άνεση.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, το Polestones 01 περιλαμβάνει στάνταρ έξι κάμερες, πέντε ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων. Όσοι αναζητούν ακόμα περισσότερες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης μπορούν να επιλέξουν τρία LiDAR, 12 κάμερες, πέντε ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων.

Η ισχύς του Polestones 01 προέρχεται από έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,5 λίτρων σε ρόλο range extender, σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν 476 ίππους και 740 Nm ροπής.

Μπορεί να επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και διαθέτει μια μπαταρία 56 kWh, που παρέχει μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 235 χιλιομέτρων σύμφωνα με τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Με τον κινητήρα σε ρόλο range extender, το 01 μπορεί να διανύσει έως και 1.115 χιλιόμετρα μεταξύ στάσεων ανεφοδιασμού.

Προς το παρόν δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές ή ημερομηνίες σχετικά με την έναρξη παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με ποιον τρόπο οι Κινέζοι στριμώχνουν τους Ευρωπαίους;
Οι Κινέζοι νεανίες
Οι Κινέζοι αλλάζουν συνήθειες! Τι θα κάνει η Ευρώπη;